(foto) Cea mai rapidă maşină blindată din lume este deocamdată un Audi RS 7 Sportback

Americanii de la AddArmor, specializaţi în modernizarea şi securizarea la comandă a practic oricărei maşini compatibile, au dezvăluit noul său proiect pe baza modelului Audi RS 7 Sportback de generaţie anterioară. Aceştia îl numesc cel mai rapid vehicul blindat din lume!

Puterea motorului V8 a fost crescută până la 760 de cai putere şi deşi greutatea i-a fost mărită cu 91 de kg (2.021 kg), automobilul este capabil să accelereze de pe loc şi până la 100 de km/h cu aproape o secundă mai repede – în doar 2.9!

De regulă, mașinile blindate pierd mult în viteză și caracteristicile dinamice se aseamănă mai mult cu cele ale unui tanc modern decât a unui autoturism tradiţional. Însă specialiştii de la AddArmor au decis să treacă cumva peste acest stereotip și au creat un vehicul blindat în conformitate cu standardul european B4, care nu numai că are un avantaj în faţa multor altor mașini obișnuite, dar şi poate concura bine merci pentru locul de premiere în cursele pe linie dreaptă.

Proiectul se bazează pe un Audi RS 7 Sportback Performance de generaţie anterioară. Din uzină acest liftback este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri care produce 605 CP/750 Nm. Până la 100 kilometri pe oră mașina accelerează în 3.7 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 305 km/h.

Pentru a nu afecta în mare măsură aceste caracteristicile impresionante, compania americană a decis să nu folosească oțel balistic pentru blindare, dar un material special din policarbonat, care este de 10 ori mai dur, dar și cântărește cu 60 la sută mai puțin. Drept urmare, armura a adăugat doar 91 de kilograme.

Vezi şi: Daimler AG: „Nu avem idee de unde Kim Jong-Un şi-ar fi luat un Pullman blindat”

În plus, AddArmor a echipat automobilul cu o bară de protecţie frontală întărită pentru a putea trece printr-un gard sau poartă fără deteriorări, un spray cu piper ascuns, un sistem de organizare a unei perdele de fum, blocuri optice orbitoare în partea posterioară, difuzoare externe/interne (120 dB!) și microfoane, precum și mânere prin care poate fi lansat un şoc electric sau anvelope care nu au frică de tăieturi și orice alte deteriorări (275/30ZR21 Pirelli P Zero Run Flat), dar dacă sunt totuşi sparte pot asigura deplasarea încă pe o distanţă de 50 de km.

Mașina mai este dotată cu un sistem de detectare a minelor și explozivilor, un sistem de vizibilitate nocturnă la 360 de grade, măști de gaze la bord și rezervoare speciale pentru a livra aer proaspăt filtrat în cabină. Pentru securitate sporită, AddArmor APR RS 7 include nişte sertare în portbagaj, cu un sistem de acces biometric, în care pot fi depozitate arme.

Intervenţia sub capotă a fost făcută prin intermediul unui kit APR Plus Stage II, care a mărit cifrele până la 760 cai putere și 1.085 Nm de cuplu, pentru a putea accelera rapid de pe loc în doar 2.9 secunde, dar şi pentru a rula cu maxim 325 de km/h.

Un AddArmor APR RS 7 costă 205.000 de dolari şi include şi un serviciu special global de asistenţă 24/7, care funcţionează prin satelit şi monitorizează ocupanții vehiculului prin intermediul telefoanelor mobile și o serie de semnale luminoase. Orice semn de probleme declanșează automat o sirenă într-un centru de comandă personal de securitate. Serviciul evaluează toate situațiile pe măsură ce apar și expediază soluții în caz de urgență.

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: Volvo XC90 a devenit o fortăreaţă blindată care nu se teme de AK-47

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/