Daimler AG: “Nu avem idee de unde Kim Jong-Un şi-ar fi luat un Pullman blindat”

Concernul german Daimler, care produce limuzine blindate ca şi cea folosită de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a declarat drept reacţie că nu are idee cum şi de unde a ajuns una în proprietatea sa, asta pentru că nu are relaţii comerciale cu statul socialist.

Amintim că în ultima vreme, Kim a ridicat sprâncenele curioşilor prin folosirea unor limuzine Mercedes-Benz şi Maybach la mai multe summit-uri foarte importante, inclusiv la întâlnirea din această săptămână cu președintele rus Vladimir Putin și la ambele summit-uri anterioare cu președintele Donald Trump.

FOTO: businessinsider.de

Vânzarea de bunuri de lux, inclusiv limuzine, este interzisă în Coreea de Nord din cauza sancțiunilor ONU, menite să exercite presiuni asupra acestei ţări pentru a-și abandona armele nucleare.

“Nu avem absolut nici o idee despre modul în care aceste vehicule au fost livrate în Coreea de Nord”, a declarat purtătorul de cuvânt al Daimler, Silke Mockert, într-un răspuns scris la un raport al Associated Press despre limuzine.

“Pentru Daimler, exportul corect de produse în conformitate cu legea este un principiu fundamental al unei activități antreprenoriale responsabile”.

Află cum făcea rost tatăl său de maşini scumpe din Occident: (video) Kim Jong Un are o nouă limuzină Rolls-Royce şi nu se poate înţelege cum a făcut rost de ea

Concernul Daimler şi marca sa Mercedes-Benz, cu sediul în Stuttgart, Germania, este una dintre cele mai mari și mai prestigioase companii de automobile din lume. Este unul dintre cei mai mari furnizori de autoturisme de înaltă calitate și cel mai mare producător de camioane de peste 6 tone.

Pe pagina sa oficială, gigantul multinațional se mândrește cu vânzarea de vehicule și servicii în aproape toate țările lumii și cu uzinele sale care sunt localizate în Europa, America de Nord și de Sud, Asia sau Africa. Cu toate acestea, Coreea de Nord nu este unul dintre clienții săi oficiali, iar limuzinele blindate pe care le pune la dispoziţie nu pot fi cumpărate uşor chiar de oricine.

“Compania noastră nu are relaţii de afaceri cu Coreea de Nord pentru mai mult de 15 ani și respectă strict embargoul UE și al SUA. Pentru a preveni livrările către Coreea de Nord și către oricare dintre ambasadele sale la nivel mondial, Daimler a implementat un proces cuprinzător de control al exporturilor. Vânzările de vehicule de către persoane terţe, în special vehiculele rulate, sunt deja dincolo de controlul și responsabilitatea noastră”.

Versiunea limuzinei utilizată de Kim este considerată a fi echipată cu toate sistemele cheie de comunicații și divertisment, astfel încât, conform unei descrieri a mașinii, ocupanții săi pot rămâne “pe deplin în contact cu restul lumii, bucurându-se de lux și confort din locul lor foarte special în ea”. Aceasta mereu este însoţită de un Maybach 62 Guard.

Autoturismele sunt identificate ca produse ale diviziei corporatiste Guard, care se află localizată la uzina principală din Sindelfingen. Astfel de limuzine sunt construite numai în bază de comenzi speciale și chiar în nivel de echipare bază costă nu mai puțin de un milion de euro. Dar, în cazul mașinilor pentru primele persoane în stat, este vorba despre cheltuieli complet diferite: autovehiculele trebuie să fie echipate cu mijloace speciale în conformitate cu cerințele unice ale serviciului național de informații, iar astfel de lucrări necesită schimbări în proiectare și un proces de construcție mai îndelungat.

Versiunea privind achiziționarea maşinilor pe piaţa second hand este, de asemenea, cel mai probabil nefondată: în primul rând pentru că Daimler dă asigurări că controlează astfel de vânzări și, în al doilea rând pentru că acest lucru nu s-ar potrivit cu un om ca Kim Jong-Un (logic nu ar putea folosi ceva second hand). Poate că singura explicație viabilă este că de achiziția Mercedes-ului s-a ocupat un stat prieten care are standarde foarte asemănătoare pentru activitatea serviciilor speciale şi nu se exclude că ar fi chiar vecinul său – Federaţia Rusă.

În context vorbind, interesant este că şi maşinile folosite pentru parade militare locale sunt nişte limuzine Mercedes-Benz decapotabile!

https://www.youtube.com/watch?v=qf-R9LKRwuI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/