(foto) Două BMW-uri, la un pas de a fi introduse în Moldova, însă ceva nu a mers bine conform planurilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au descoperit în trafic, pe raza municipiului Huși, un BMW Seria 1 care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia și care avea aplicat un număr fals de înmatriculare. Era condus de un bărbat cu cetățenie română în vârstă de 35 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, s-au efectuat verificări suplimentare şi s-a aflat că acesta figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia. Mai mult, numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism aparține unui alt autoturism, un BMW 530d înmatriculat în Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unui prieten, cetățean al Republicii Moldova, transportă autoturismul în cauză în Republica Moldova și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de furt și conducerea pe drumurile publice din România a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar autovehiculul, în valoare de 105.000 roni a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.


Iar aseară, în jurul orei 22:40, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din România, un cetățean al Republicii Moldova, care transporta pe o platformă un BMW Seria 5 înmatriculat în România.

Tânărul în vârstă de 20 de ani a prezentat la control pe lângă documentele personale și certificatul de înmatriculare al autoturismului de pe platformă, document care a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea lui. În urma verificărilor specifice, s-a constatat că certificatul de înmatriculare și colantul pentru inspecția tehnică periodică nu îndeplinesc condițiile de formă și fond, prezentând urme de falsificare.

Persoana a declarat că a cumpărat autoturismul de la un cetățean român, de pe raza județului Brăila, cu câteva zile înainte și că acest document de înmatriculare l-a primit în urma tranzacției efectuate. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cmentariile sunt închise