(foto) Un VW Transporter căutat în Olanda, reținut după ce s-a dorit intrarea cu el înapoi în UE

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Albița, care desfășoară controlul comun, au descoperit şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autovehicul. Acesta figura în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de autorităţile din Olanda.

În vama Albița s-a prezentat un tânăr de 20 de ani cu dublă cetățenie. Acesta intenționa să intre în România cu un VW Transporter, înmatriculat în Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, s-a procedat la efectuarea unui control în colaborare cu autoritățile din Republica Moldova. S-a constatat acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Semnalarea a fost introdusă de autoritățile din Olanda, la data de 6 ianuarie 2024.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a achiziționat autovehiculul dintr-un parc auto din Olanda. S-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, achitând 27.000 de euro. Iar acum e prima dată când părăsește cu el Republica Moldova. A mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Autovehiculul, în valoare de 110.000 de lei românești, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Vezi și: (foto) Caz real: Și-a cumpărat un BMW la început de aprilie și a rămas fără el la intrarea în România

Cmentariile sunt închise