(video) Avanpremieră sub camuflaj: Noua, a doua generaţie Skoda Kodiaq

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Skoda îşi continuă tradiţia/strategia, organizând (în ultimii ani) înainte de o premieră completă a unui model nou o avanpremieră a sa, dezvăluind informaţiile esenţiale despre maşină, însă lăsând-o încă o perioadă sub camuflaj pentru a menţine activ interesul publicului-ţintă. Acum se procedează într-un mod similar în cazul noii generaţii Kodiaq, a cărui debut este programat în toamna care se apropie.

Ataşăm unul dintre review-urile disponibile pentru impresii generale

Caracteristici cheie:

  • Păstrează platforma MQB (în versiune EVO), ampatamentul şi formatele de locuri. A devenit mai aerodinamic: coeficientul de rezistenţă a scăzut de la 0.318 la 0.292 Cd.
  • Acum vine cu un design mai distinctiv și chiar mai mult spațiu, în special pentru pasagerii din al treilea rând de scaune. Măsoară 4.758 (+61) x 1.864 (-18) x 1.657 (-4) x 2.791 mm. Spațiul pentru cap pe al treilea rând de scaune constituie 920 (+15 mm). Capacitatea portbagajului a crescut cu 75 de litri, până la 910 litri (modelul cu cinci locuri). Capacitatea bagajelor rămâne generoasă pentru versiunea cu şapte locuri (340-845 de litri).
  • Partea frontală sculpturală, arcurile roţilor pătrăţoase și jante de 17 până la 20 de inchi subliniază aspectul puternic al noii generații Kodiaq. Modelul va introduce faruri Matrix full LED sculptate, de a doua generaţie, îmbunătățite prin adăugarea unui element cristalin colorat numit Crystallinium. Amintește de sticla de cristal colorată, accentuând contururile farurilor, adăugând o notă de eleganță și un plus de atracție vizuală.
  • A doua generație Kodiaq vine cu un interior complet reproiectat. Maneta levierului cutiei de viteze este acum situată pe coloana de direcție, o premieră pentru un model Skoda. Noul ecran tactil central măsoară până la 12.9 inchi. În plus, clienții pot comanda acum un head-up display pentru a completa cockpitul virtual de 10.25 inchi.
  • A doua generație Kodiaq este marcată de o combinație inteligentă de comenzi manuale și digitale. 
    • Debutul pe Kodiaq este un compartiment de depozitare posterior pe tunelul central cu un suport pentru pahare pentru pasagerii din spate
    • Există, de asemenea, un agent de curățare pentru monitoarele tactile. 
    • Al doilea rând de scaune poate fi mutat, iar un element flexibil din portbagaj menține lucrurile ordonate. 
    • În plus, SUV-ul mare vine cu nişte caracteristici familiare, cum ar fi protecțiile pentru marginile ușilor și umbrela iconică din ușa șoferului. Umbrela și racleta de gheață sunt acum realizate din materiale durabile, un apropo.
  • Prima generație Kodiaq prezenta deja multe dintre ideile Simply Clever de la Skoda. În 2016, de exemplu, s-a introdus protecția pentru marginile ușilor și un blocaj electric de siguranță pentru copii pentru ușile din spate. A doua generație se mândrește acum cu o mulțime de funcții noi, precum: un nou dual Phone Box răcit care permite încărcarea a două telefoane concomitent cu o putere de încărcare crescută de 15 W.
  • Sub capotă:
    • A doua generație Kodiaq vine pentru prima dată cu o versiune plug-in hybrid. Pe noul Kodiaq iV se va găsi un benzinar 1.5 TSI de 150 CP și un motor electric care își unesc forțele pentru a dezvolta o putere totală de 204 cai, livrată roţilor frontale printr-un DSG specific cu şase trepte. O baterie de înaltă tensiune de 25.7 kWh va asigura o autonomie electrică de peste 100 km, spune Skoda, acceptând în acelaşi timp încărcare AC de 11 kW sau DC cu până la 50 kW.
    • Pe lângă Kodiaq iV, Skoda va oferi câte o pereche de motoare diesel și benzină moderne și eficiente, toate fiind cuplate exclusiv la un DSG cu 7 trepte
      • Cele două unități 2.0 TDI produc 150 și 193 CP
      • Punctul culminant este motorul entry-level pe benzină 1.5 TSI cu 150 CP, care marchează debutul tehnologiei mild-hybrid pe Kodiaq. Ambele motoare hibride fac parte din cea mai recentă generație de motoare EA 211 evo2. Acestea funcționează pe ciclul Miller eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și au un turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei. Unitatea 1.5 TSI cu tehnologie mild-hybrid vine, de asemenea, cu tehnologie de dezactivare activă a cilindrilor de ultimă generație (ACT+). 
      • Unitatea mai puternică 2.0 TSI pe benzină oferă 204 CP
      • Doar cel mai puternic diesel şi cel mai puternic benzinar vin standard împreună cu un sistem de tracţiune integrală.
      • Toate motorizările corespund normelor de emisii Euro 6e.
  • A doua generație Kodiaq va avea să ofere şi siguranță activă și pasivă de ultimă generație. Până la nouă airbaguri vor proteja pasagerii. Pe lângă cele pentru şofer şi pasager, pernele de aer laterale din față, cele pentru cap și un airbag central între scaunele frontale sunt toate incluse standard.
  • Airbagurile laterale pentru locurile din spate sunt disponibile opțional, la fel precum Crew Protect Assist și Emergency Assist actualizate
    • De îndată ce senzorii detectează o frânare de urgență sau o coliziune iminentă – acum poate detecta şi coliziunile din spate iminente – Crew Protect Assist închide automat geamurile și, acolo unde este cazul, plafonul panoramic. De asemenea, activează luminile de avarie și strânge centurile de siguranță din față. 
    • Iar Emergency Assist reduce riscul de accident în cazul în care șoferul nu mai poate controla vehiculul – de exemplu, din cauza unei urgențe medicale. Dacă sistemul detectează o astfel de situație, maşina preia controlul benzii, aprinde luminile de avarie și acționează frânele pentru a opri vehiculul ușor
    • Parte a Travel Assist opțional este Traffic Jam Assist, care combină Predictive Cruise Control cu ​​funcțiile Adaptive Lane Assist. Permite pornirea, frânarea și direcția automată în traficul aglomerat până la o viteză de 60 km/h, adaptându-se la mișcările vehiculelor din jur.
  • Iar noul Remote Park Assist va fi disponibil pentru a doua generație Kodiaq în 2024. Acesta va permite mişcarea SUV-ului în spații de parcare înguste din exteriorul vehiculului folosind o aplicație pentru smartphone. Vehiculul și smartphone-ul vor comunica prin Bluetooth pe o distanță de până la cinci metri, putând fi mutat înainte și înapoi în linie dreaptă folosind smartphone-ul ca o telecomandă. În timpul manevrei de parcare, sistemul poate detecta obiectele și pietonii care se apropie și poate preveni coliziunile automat.

Amintim că în toamna care se apropie va avea loc şi premiera mondială a noii generații Skoda Superb.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise