(foto/video) Skoda arată designul planşei de bord din noile Kodiaq şi Superb

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Înaintea premierelor mondiale ale noilor generații Kodiaq și Superb, Skoda a decis să dezvăluie interioarele complet reproiectate ale modelelor. Una dintre principalele modificări este eliminarea levierului cutiei de viteze de pe tunelul central.

Caracteristici cheie:

  • O premieră pentru Skoda, după cum am spus: levierul pentru controlul cutiei de viteze a fost mutat în spatele volanului, sub forma unui manete găsite în partea dreaptă, la îndemână. Drept urmare, consola centrală are un aspect ordonat, clar structurat, deschizând spațiu suplimentar pentru pasagerii din față.
  • Alte premiere găsite pe noile Kodiaq și Superb includ un head-up display care completează Virtual Cockpit-ul de 10 inchi și monitorul central de 13 inchi în diagonală, mai mare ca niciodată. Nu se menţionează dacă acest monitor central vine standard sau e opţional.
  • De asemenea, debutând în ambele modele, comenzile inteligente Smart Dials sunt nişte butoane rotative inovatoare, care pot fi şi apăsate, care integrează inteligent componente haptice și digitale pentru o experiență mai intuitivă.
    • Fiecare din cele trei are propriul afișaj digital de 32 de milimetri.
    • Acestea permit accesul rapid la numeroase funcții ale vehiculului în funcție de nivelul de echipare. Cele două cadrane inteligente care stau pe margini controlează temperatura interioară, încălzirea scaunelor și ventilația scaunelor, afișând funcția activă în acel moment. 
    • Cadranul central controlează până la patru funcții diferite, cum ar fi volumul audio, viteza ventilatorului, direcția aerului, sistemul de aer condiționat inteligent, modurile de conducere și zoom-ul pe hartă. 
    • Smart Dial-ul central este configurat prin meniul sistemului de infotainment şi funcţiile pot fi schimbate prin ținerea sa apăsată pentru doar câteva clipe.
  • Mai există un Phone Box cu capacități rapide de încărcare prin inducție electromagnetică a smartphone-urilor, de până la 15 W – iar în Kodiaq există spaţiu în acest sens pentru două telefoane – asociat cu o funcție activă de răcire.
  • În plus, pasagerii beneficiază de până la patru porturi USB-C cu o putere de 45 W, precum și de un port USB-C convenabil de 15 W pe oglinda retrovizoare.
  • Noul Kodiaq este disponibil cu scaune ergo completate cu o funcție de masaj pneumatic. Pasagerii de pe locurile din spate vor aprecia, de asemenea, un compartiment de depozitare proaspăt în tunelul central.
  • În Superb, volanul reproiectat, panoul de instrumente și elementele decorative se îmbină perfect cu scaunele opționale cu masaj. Acestea includ acum zece perne de masaj controlate pneumatic și o selecție extinsă de programe, cu suport lombar reglabil în patru direcții.
  • Pe ambele maşini, toate funcțiile de încălzire pentru scaune, volan, parbriz și lunetă pot fi gestionate convenabil printr-un buton configurabil Heaters (Încălzitoare) din meniul de climatizare.
  • Skoda își demonstrează angajamentul față de sustenabilitate prin utilizarea materialelor responsabile față de mediu pentru toate textilele de interior, precum și pentru două caracteristici iconice Simply Clever: umbrela din ușa șoferului și racleta de gheață.
  • Continuând abordarea altor modele Skoda, liniile tradiționale de echipare au fost înlocuite de conceptul Design Selections.
    • Pe noul Kodiaq, clienții pot opta pentru Loft, Lounge sau ecoSuite în nuanţele negru sau coniac, cu textile fabricate din poliester 100% reciclat. Pielea din ecoSuite beneficiază de un proces de tăbăcire ecologic folosind reziduuri de procesare a boabelor de cafea.
    • Pe noul Superb, nivelul de echipare Essence include Design Selection Studio, cu opțiuni pentru nivelul de echipare Selection care cuprinde Loft și Lounge, precum și Design Selection Suite în negru și coniac.
    • Modelul de top L&K extinde oferta cu Design Selection L&K Suite în negru și coniac, oferind piele tăbăcită durabil folosind ape uzate provenite din prelucrarea măslinelor.

Amintim că premiera noului Kodiaq va avea loc în luna septembrie, iar a noului Superb în luna noiembrie.

Cmentariile sunt închise