Ultima oră! MAI atenționează toţi participanții la traficul rutier din Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În contextul creșterii alarmante a numărului cazurilor de accidente rutiere grave pe drumurile publice cu pierderi de vieți omenești și traumatisme grave ale persoanelor implicate în aceste accidente, Ministerul Afacerilor Interne atenționează toţi participanții la trafic că nu mai tolerează încălcări ale regulilor rutiere.

S-a solicitat Poliţiei Naţionale intensificarea măsurilor de supraveghere și control pe drumurile publice!

„Este important pentru societatea noastră să avem drumuri sigure să putem merge pe jos, cu mașina sau cu bicicleta într-un mediu în care să nu fim pândiți de pericole, pe care acum le întâlnim la tot pasul.

Îi atenționez pe șoferii inconștienți care urcă băuți la volan, se droghează, vorbesc la telefon, merg cu viteză, fără să le pese de cei din jur, că vor răspunde pentru încălcările pe care le fac în fața Poliției Naționale și a instanțelor de judecată.

Nu ne mai putem permite să piară oameni pe drumurile noastre publice!”

Ana Revenco, ministrul de interne, în contextul în care în ultimele săptămâni au avut loc mai multe tragedii pe drumurile publice

Pentru garantarea deplasării în siguranță pe drumurile publice, Ministerul Afacerilor Interne a elaborat și înaintat Parlamentului proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, care prevăd înăsprirea sancțiunilor pentru principalele cauze ale accidentelor rutiere grave. Acestea sunt: depășirea limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. În prezent, proiectul este adoptat în prima lectură de către Parlament și a este propus spre examinare în lectura a doua a ședinței Parlamentului.

Ministerul Afacerilor Interne continuă procesul de îmbunătățire a legislației în domeniul traficului rutier, dinamizând eforturile de prevenire a accidentelor rutiere. Aceste eforturi vor fi menținute atât pe filiera ajustărilor nemijlocite ale cadrului normativ, cât și pe filiera informării publice, comunicării și sensibilizării tuturor cetățenilor.

Totodată, MAI face apel la responsabilitate către instituțiile statului care au în atribuții menținerea în stare bună a drumurilor publice, prin marcarea corespunzătoare și iluminarea acestora, precum și la cele care au în responsabilitate eliberarea carnetelor de conducător auto și instruirea viitorilor șoferi.

Ministerul Afacerilor Interne adresează condoleanțe familiilor care și-au pierdut membri în accidente auto și atenționează participanți la trafic că nu vor fi tolerate încălcări. MAI face apel la aceștia să dea dovadă de responsabilitate în trafic pentru a nu purta vina pentru pierderi de vieți omenești.

Cmentariile sunt închise