(foto) Premieră: Audi Q3 a devenit plug-in hybrid pentru prima dată în istoria sa

Un alt model convertit pentru a putea circula inclusiv cu zero emisii locale a fost prezentat. Noul Q3 45 TFSI e devine primul SUV compact plug-in hybrid al mărcii şi al optulea membru al familiei de modele electrificate TFSI e.

Maşina va fi disponibilă de cumpărat din primăvara lui 2021, inclusiv sub forma unui Q3 Sportback, în echipările Technik, S line, Black Edition şi Vorsprung.

Caracteristici cheie:

  • Dispun de o unitate de propulsie formată dintr-un benzinar de 1.4 litri şi cu patru cilindri (150 CP), asistat de un electromotor sincron cu magnet permanent (85 kW), pentru a produce în total 245 CP şi 400 Nm de cuplu. Ambele automobile pot face 0-100 de km/h în 7.3 secunde şi atinge o viteză maximă de 210 km/h (maxim 140 de km/h în regim electric).
  • Motorul electric este integrat în carcasa transmisiei S tronic cu șase trepte împreună cu ambreiajul separator. Această transmisie cu ambreiaj dublu transferă puterea pe roțile din față și integrează o pompă electrică de ulei care menține alimentarea cu el chiar și atunci când benzinarul este oprit pentru a permite funcționarea normală și continuarea selecției treptelor de viteză.
  • Bateria de înaltă tensiune este situată sub podeaua vehiculului în fața punții spate și face parte dintr-o nouă generație de unități compacte și relativ ușoare, cu capacitate de stocare îmbunătățită. Cele 96 de celule prismatice stochează 13.0 kWh de energie și mențin performanța optimă cu ajutorul propriului circuit de răcire, care poate fi cuplat și la circuitul utilizat de sistemul de aer condiționat pentru a asigura o răcire eficientă chiar și atunci când cerințele sunt la cel mai înalt nivel. Bateria poate fi reîncărcată complet, în condiţii casnice printr-un cablu Type 2, în trei ore şi 45 de minute, iar pentru încărcare de la staţii publice se va putea utiliza un cablu Mode 3.
  • Ambele SUV-uri pornesc electric (în afară de cele mai reci şi extreme condiţii), generează un sunet specific pentru a fi sesizate în trafic când se conduc în regim electric şi pot înregistra o autonomie de până la 50 de km.
  • Conducătorul auto poate regla fin răspunsul direcţiei, motorul și transmisiei, utilizând sistemul Audi drive select cu profilurile sale Comfort, Auto, Dynamic şi Individual. Odată inclus Dynamic, rezerva de cuplu de 330 Nm generată de motorul electric poate fi folosită timp de 10 secunde în cazul în care cutia de viteze este setată în modul S, iar acceleratorul este călcat până în podea!
  • De îndată ce pedala este eliberată, motorul electric se comută automat în modul de recuperare și recuperează energia în calitate de generator. În acest fel, vehiculul poate decelera rapid, de asemenea, datorită motorului său electric. Numai atunci când pedala de frână este apăsată mai puternic, frânele hidraulice intră în joc, fiind activate de o servo frână electrică. Datorită amestecului precis, tranziția este practic nedetectabilă, iar recuperarea rămâne activă. În timpul frânării, sistemul poate recupera până la 40 kW de energie prin intermediul motorului electric și o poate stoca în baterie.
  • Modelele mai pot fi dotate cu: sistem auxiliar de încălzire, jante cu mărimi cuprinse între 17 şi 20 de inci, o suspensie controlată electronic cu amortizoare adaptive, faruri Matrix LED, sistem MMI navigation plus cu monitor tactil de 10.1 inci, un Audi virtual cockpit plus care vine cu un ecran de 12.3 inci în locul celui standard de 10.25 inci, volan multifuncțional, încărcare wireless pentru telefoane, sistem audio Bang & Olufsen Premium cu virtual 3D sound, acoperiş panoramic, tapiţerie cu Alcantara pe scaunele ajustabile electric, dar şi o suită completă de sisteme de protecţie şi asistenţă, printre altele.
  • În gama Q3, bancheta din spate se remarcă prin faptul că oferă posibilitatea de fi mişcată înainte sau înapoi, în avantajul pasagerilor sau compartimentului pentru bagaje. Spătarele sale sunt, de asemenea, împărțite în trei secțiuni și se pot înclina în șapte unghiuri diferite. Compartimentul pentru bagaje are un volum de bază de 380 de litri, cu maxim 1.375 de litri în modelul Q3 45 TFSI e și maxim 1.250 litri în Q3 Sportback 45 TFSI e.

Preţurile de start ale automobilelor vor fi anunţate mai aproape de momentul când vor demara vânzările.

Cmentariile sunt închise