(video) Auto Guangzhou 2023: Noul HiPhi A vrea să îngenuncheze Tesla Model S Plaid și Lucid Air Sapphire

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Modelul HiPhi Z este deja impresionant în versiunea sa de bază. Acest autovehicul electric cu tracțiune integrală are un design provocator, două motoare cu un total de 672 CP și o baterie de 120 kWh.

Dar pentru cei cărora nu le este suficient astfel de caracteristici, compania Human Horizons pregătește o versiune extremă pe care o poziționează ca model separat. Noul HiPhi A este un proiect interesant realizat în colaborare cu celebrul constructor de supercaruri de nișă Apollo Automobil!

Caracteristici cheie:

  • Mașina a fost prezentată în cadrul unui eveniment dedicat, după care adusă și expusă public la Salonul Auto de la Guangzhou. Este deocamdată un prototip pre-producție. Este primul vehicul cu grup motopropulsor de înaltă performanță dezvoltat intern de HiPhi.
  • Diferențele se văd cu ochiul liber: un bodykit cu forme agresive, jante unice, o aripă complexă, vopsea mată, etc. Pentru decor se folosește fibră de carbon forjată. Iar interiorul iese în evidență prin patru scaune individuale cu tetiere integrate și multă Alcantara + carbon.
  • Principalele inovații tehnice:
    • HiPhi A va folosi trei motoare electrice în loc de două. Se pot roti cu până la 22.000 rpm. Sunt dezvoltate in-house
    • Pentru controlul roților posterioare se folosește o cutie de viteze separată, capabilă de a controla și vectorul de tracțiune.
    • Motoarele în sine folosesc rotoare îmbrăcate în fibră de carbon și răcire cu ulei pentru a obține performanțe de invidiat: puterea totală maximă ajunge la 1.305 CP, iar această cantitate poate fi menținută activă timp de peste 30 de minute. Cuplul maxim la roți se ridică la 13.500 rpm.
    • Pachetul de baterii este la fel de inovator, fiind capabil să descarce 1.5 MW de putere de vârf. Într-o premieră în industrie, are un scut inferior din fibră de carbon rezistentă chiar la glonț și un capac superior din fibră de carbon pulverizată cu strat ignifug. Starea bateriei poate fi monitorizată în timp real prin cloud 24/7.
  • Toate aceste trucuri au făcut posibilă obținerea unor caracteristici dinamice impresionante. Se afirmă că accelerația de pe loc și până la 100 km/h durează puțin peste două secunde, iar viteza maximă ajunge la 300 km/h!
  • Ar mai fi de spus că HiPhi A folosește, de asemenea, în mod inovator, primul aliaj de titan TC4 de calitate aeronautică în ornamentele interioare și exterioare, pe lângă aliajele de aluminiu de înaltă performanță, nano-ceramica și alte materiale din șasiu. Piesele sunt realizate folosind tehnologia imprimării 3D, iar Universitatea ShanghaiTech a ajutat la dezvoltarea și producția lor. 
    • Suspensia pneumatică reajustată include amortizoare adaptive, mecanismele de frânare sunt carbon-ceramice (de nivelul celor folosite în curse), iar distribuția greutății pe osii este de aproape 50:50.
    • Roțile directoare spate care pot întoarce până la 13.2 grade vin standard.

Noul HiPhi A este de așteptat să fie lansat în ediție limitată. Cu toate acestea, producția și acceptarea comenzilor vor începe abia în primul trimestru al anului 2025. Prețul nu a fost încă anunțat. Mai multe detalii vor fi dezvăluite în lunile următoare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise