(video) Premieră: BRABUS dă lovitura cu o nouă maşină de peste 666000 de euro – noul Adventure XLP

Atelierul de tuning BRABUS, certificat şi ca producător de vehicule, vine în mod tradiţional şi în acest an la Salonul Auto de la Geneva. Anunţă despre câteva premiere mondiale pregătite, iar una este cu totul ieşită din comun.

Noul BRABUS 800 Adventure XLP este numit un supercar exclusiv care nu a mai fost văzut niciodată într-o astfel de formă.

Bazat pe noul Mercedes G 63 AMG, SUV pe care l-am testat deja, inginerii, tehnicienii și designerii atelierului german de tuning au dezvoltat un pickup exclusiv de înaltă performanță, cu o capacitate excepțională în off-road datorită unei suspensii noi şi special proiectate, dar şi a unor punţi de tip portal. Instalarea acestor elemente a permis mărirea gărzii la sol până la 49 de centimetri!

În plus față de kitul BRABUS WIDESTAR, noua benă proiectată în locul portbagajului caracterizează aspectul acestui vehicul neobișnuit. Opţional acolo poate fi instalată o platformă pentru ca să aterizeze sau să decoleze pe ea o dronă de tip eVTOL, marca Wingcopter. Acest aparat de zbor de ultimă generație poate atinge viteze de până la 240 km/h (record înregistrat de Guinness) și este capabilă să transporte provizii de ajutor și echipamente de salvare în condiții de siguranță (până la 6 kg), dar și autonom pe o distanță de până la 120 de kilometri, până în zone în care nici măcar cu acest vehicul nu se poate ajunge.

Chiar și pe vânturi puternice de până la 90 km/h sau vreme rea, Wingcopter zboară autonom și în mod sigur. Mecanismul de înclinare brevetat de companie face acest lucru posibil – permite rotirea rotoarelor cu 90 de grade la atingerea altitudinii de croazieră și trecerea la un zbor de înaintare eficient și aproape silențios.

Conversia corpului maşinii a reprezentat o provocare majoră pentru echipa BRABUS. De exemplu, pentru a putea monta bena de dimensiuni generoase în spatele cabinei spațioase a cărei mărimi au rămas neschimbate, ampatamentul a fost extins cu 50 de centimetri pentru început. Inginerii BRABUS au folosit software de proiectare și inginerie de ultimă oră pentru a realiza calculele necesare lucrărilor. Ei au dezvoltat un modul special din oţel pentru cadrul de tip scară al maşinii, la aceste specificații, care păstrează pe deplin rigiditatea torsională și înlocuiește punctele de montare pentru suspensia spate. Lungimea totală a pickup-ului ajunge astfel la 5.31 metri, cu 68.9 cm mai mult decât a unui G 63 AMG stoc fără roată de rezervă în spate.

CSP, divizia de afaceri a Grupului BRABUS implicată în dezvoltarea și fabricarea componentelor hi-tech realizate din materiale compozite, s-a ocupat de realizarea părţilor din carbon necesare pentru această conversie, cum ar fi aripile sau marginile benei, utilizând procesul complex pre-preg. În plus, componente au fost fabricate şi din tablă de oțel, cum ar fi noul perete din spate al cabinei, care, desigur, are o fereastră încălzită, părți ale benei cum ar fi podeaua robustă, care include panouri flexi-teak folosite şi în construcţia de iahturi, dar şi pentru hayonul cu deschidere laterală.

În plus, vehiculul prezentat la Geneva este echipat cu un suport pentru bagaje disponibil opțional pe acoperișul cabinei și un deflector de vânt din fibră de carbon, care include şi patru corpuri LED auxiliare montate în faţa sa. Barele negre mate din spatele cabinei nu numai că joacă un rol în aspectul palpitant, dar pot fi utilizate şi pentru legarea în siguranță a obiectelor din benă.

La fel, la Salonul Auto de la Geneva maşina va fi arătată în echipare First Edition şi cu un finisaj de vopsea mată argintie numită ROCKET.

Pentru a-i oferi un aspect spectaculos în afara drumului și capacități off-road remarcabile datorită gărzii la sol înalte și articulării maxime a ambelor axe, inginerii și tehnicienii BRABUS au echipat vehiculul cu o suspensie nou dezvoltată cu punţi portal, care a fost făcută special pentru noul produs.

În față, noul design pentru clasa G este o suspensie independentă. Componentele necesare pentru acest nou sub cadru integral și diversele legături pe osie au fost produse folosind tehnologia CNC de ultimă oră. De cealaltă parte, inginerii au păstrat principiul osiei solide spate, însă, cu toate acestea, multe piese au fost nou proiectate și realizate din aluminiu. Printre ele se numără nu numai o carcasă ranforsată pe osie, ci și toate legăturile de suspensie. Acest lucru duce la o geometrie sofisticată a osiilor, care joacă un rol crucial în capacitățile off-road remarcabile ale camionetei BRABUS.

O variantă personalizată a suspensiei coilover inovatoare BRABUS Ride Control a fost dezvoltată pentru a se potrivi cu acest design. Ratele sale de amortizare au fost adaptate în mod specific la garda la sol crescută, care rezultă din punțile de tip portal. Conducătorul auto poate controla suspensia BRABUS din cabină prin comutatorul standard de reglare a suspensiei DYNAMIC SELECT. Prin el se pot selecta diferite configurații pentru suspensie, grup motopropulsor, direcție și asistență. În plus, suspensia din aluminiu a BRABUS este acoperită cu titan şi reglabilă pe înălțime.

Reproiectarea suspensiei prevede şi schimbarea roţilor pe unele cu jante BRABUS Monoblock HD, special proiectate pentru axele portal. În dimensiunea 9.5Jx22, aceste jante din aliaj sunt făcute pentru robustețe maximă și îmbrăcate în anvelope off-road Pirelli Scorpion ATR de mărimi 325/55 R 22, care se ascund sub nişte bosaje realizate complet din fibră de carbon.

Fibra de carbon este utilizată pentru producerea de o multitudine de alte componente de caroserie. Printre ele se numără: accesoriul BRABUS de pe capotă, bosajele care extind lăţimea maşinii cu 11.6 cm, inserţiile laterale longitudinale de pe caroserie, etc.

Faţa WIDESTAR cu prize mari de aer a fost, de asemenea, adoptată pentru BRABUS 800 Adventure XLP. O variantă cu un mic bullbar și un troliu care poate tracta 4.500 de kilograme este disponibilă opțional. O placă de protecţie robustă care pleacă până sub motor este de asemenea produsă din carbon și este sigilată cu un strat lucios ca şi toate celelalte componente realizate din carbon “gol”.

Pragurile laterale mai lungi, pentru a se potrivi cu ampatamentul extins al lui BRABUS 800 Adventure XLP, fac accesul şi ieşirea mai uşor. Opţional sunt disponibile unele acţionate şi retractabile electric. Exteriorul este completat de numeroase logouri BRABUS şi de LED-uri care iluminează zona din jurul maşinii pentru a putea urca şi ieşi în siguranţă pe timp de noapte

Sub capotă acest monstru 4×4 are un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care a primit un pachet de dotări BRABUS 800 PowerXtra + ce include: două noi turbo compresoare, un BRABUS Boost Xtra sound kit pentru supapele bypass, un BRABUS high-performance exhaust system cu terminaţii din oţel inoxidabil, supape active şi cu moduri de intensitate a sunetului produs, un modul PowerXtra cu noi configuraţii introduse în ECU pentru injecţie, controlul presiunii şi aprindere, alături de alte modificări specifice pentru ca să se genereze în total 800 de CP la 6.600 rpm şi 1.000 Nm de cuplu la 3.600 rpm.

Astfel, noul BRABUS 800 Adventure XLP devine unul dintre cele mai performante pickup-uri din lume, putând realiza sprintul 0-100 km/h în 4.8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h din cauza roţilor.

Cutia de viteze automată cu nouă trepte poate fi manipulată manual prin nişte padele opţionale BRABUS RACE din aluminiu din spatele volanului. În plus, trenul de rulare revizuit include, de asemenea, un arbore de transmisie special, necesar pentru ampatamentul extins.

Interiorul maşinii poate fi personalizat la dorinţa clientului cu detalii fine peste tot. Showcar-ul pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva face parte din ediţia limitată First Edition. Aceste maşini vor avea cea mai bună piele fină pe suprafeţele interioare, a căror culoare ce imită un stejar ars creează un contrast cu opționala vopsea mată ROCKET. Secțiunile centrale ale scaunelor sunt perforate şi includ o textură specifică. Alte suprafeţe, gen tavanul, pot fi acoperite cu Alcantara neagră. Varietatea de tapiţerii şi culori poate fi selectată de clienţi, posibilităţile fiind nelimitate.

Şi acum cel mai interesant! Maşinile care vor fi asamblate de-a lungul anului 2020 vor fi disponibile într-o ediţie exclusivă şi limitată numită First Edition. Preţul de start al unui BRABUS 800 Adventure XLP First Edition porneşte de la 575.630 de euro! Maşina bine dotată care va fi arătată la Geneva se va vinde pentru 666.386 de euro cu toate opţiunile include şi drona Wingcopter.

Va exista şi o ofertă mai “accesibilă” – BRABUS 700 Adventure XLP bazat pe acelaşi G 63 AMG (cu 700 CP) – pentru minim 389.831 de euro.

https://www.youtube.com/watch?v=tTtspaXCHq4

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

(video) FRANKFURT 2019: BRABUS introduce o pereche de scaune individuale spate pentru noul G-Class

(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul BRABUS ADVENTURE package

FRANKFURT 2019: Am văzut la final şi noul BRABUS G V12 900 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise