(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul BRABUS ADVENTURE package

O altă premieră marca BRABUS la Salonul Auto de la Geneva este de fapt primul program de tuning pentru modelul Mercedes-Benz G 350 d de nouă generaţie. Pentru acest SUV atelierul german a pregătit şi un power kit pentru a spori puterea motorului de sub capotă, însă esenţial a fost ca să-l pregătească pentru off-road, astfel încât l-a dotat cu un ADVENTURE package.

Cei de la BRABUS spun că acest ADVENTURE package poate fi aplicat pe orice model G-Class, chiar şi pe G 63 AMG la dorinţă!

Vezi altă premieră de la Frankfurt: (video) Premieră: Noul BRABUS G V12 900 – un monstru făcut pe baza noului G-Class

Lista de dotări şi echipamente care fac parte din noul pachet este compusă în primul rând dintr-o bară de protecţie frontală cu prize mari de aer, scoasă din pachetul WIDESTAR, care a fost dotată cu un mic bullbar şi cu un troliu integrat pentru a atrage imediat privirile. Sub bară se află o placă de protecţie realizată din fibră de carbon, care, ca şi toate celelalte elemente vizibile din acelaşi material, sunt acoperite cu un finisaj de protecţie care le sigilează şi le face mate.

Tot în partea frontală mai găsim o capotă cu o inserţie masivă din carbon şi un deflectorul de vânt deasupra parbrizului, care include şi patru corpuri de iluminat LED suplimentare. Pe acoperiş urmează un suport pentru bagaje care se întinde pe toată suprafaţa acestuia. Elementul poate fi detaşat la nevoie şi mai poate fi dotat cu suporturi pentru lopeţi sau topoare, pe lângă o scară care coboară peste uşa portbagajului, de exemplu.

Încă nişte elemente preluate din kitul exterior WIDESTAR sunt bosajele sau arcurile evazate ale roţilor, care fac SUV-ul să fie mai lat cu 10 cm. Sub acestea se vor găsi nişte roţi cu anvelope pentru off-road de mărimi 285/55 R 20, dar şi un set de jante special făcute pentru ADVENTURE package – BRABUS Monoblock R de 20 de inci. Pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei şi pot fi iluminate cu câteva LED-uri integrate în bosaje pe timp de noapte.

Şi bara de protecţie posterioară este din kitul WIDESTAR, dar include acum o placă de protecţie din fibră de carbon pe mijloc. Tot în spate se găseşte ataşată o roată de rezervă cu jantă similară, ataşată de un suport custom din carbon, fără o husă de protecţie integrală.

Fără doar şi poate, un astfel de model a beneficiat şi de o suspensie la care au intervenit inginerii BRABUS. Aceştia au dezvoltat nişte noi arcuri sport care au fost instalate în locul celor standard, care fac parte din suspensia ajustabilă şi controlată electronic. Cu acestea la bord, garda maximă la sol poate fi mărită cu alţi 40 de mm pe lângă înălţimea maximă la care se poate ridica SUV-ul din uzină.

Iar, în particular pentru motorul de sub capota modelului G 350 d a fost pregătit un modul BRABUS ECO PowerXtra D35. Acesta este de tip plug-and-play şi poate lucra împreună cu unitatea electronică de control standard. Aplicat, puterea SUV-ului creşte de la 286 CP şi 600 Nm la 330 CP şi 690 Nm, disponibili la 4.400 şi 2.500 rpm respectiv. BRABUS spune că acum, cu noile forţe, maşina poate urca şi în cele mai abrupte pante (chiar şi de 100 de grade) cu un efort rar văzut. Surplusul de putere a contribuit şi la dinamică: -0.2 secunde (7.2) pentru acceleraţie 0-100 km/h şi viteză maximă de 202 km/h (+3 km/h).

Opţional pentru modelul diesel este disponibil şi un eşapament sport din oţel inoxidabil, care scoate câte două terminaţii cromate prin părţile laterale ale maşinii, similar unui G 63 AMG.

Pe partea de personalizare a interiorului puteţi vedea un exemplu în imagini. Scaunele, tavanul, panourile uşilor şi alte suprafeţe pot fi retapiţate cu piele de orice culoare dorită (în acest caz neagră cu cusături albe). Diferite pot fi şi covoraşele, inserţiile decorative, pedalele, etc.

Care este preţul pachetului ADVENTURE nu se cunoaşte deocamdată, însă acesta la sigur variază în dependenţă de dotările alese.

Vezi şi: (video) Brabus 550 Adventure 4×4² a fost evaluat! Este al doilea cel mai scump SUV făcut de atelier

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise