(video) Premieră: Noul BMW M2 CS – 450 CP, cutie manuală standard şi tracţiune spate

0

BMW M GmbH lansează un nou model de excepţie, în ediţie limitată: noul BMW M2 CS oferă un plus semnificativ de performanţe faţă de BMW M2 Competition şi continuă succesul obţinut deja de BMW M3 CS şi BMW M4 CS. De asemenea, noul automobil oferă o bază imensă pentru modelul BMW M2 CS Racing, noul punct de intrare al BMW M Motorsport în cursele de amatori şi în segment clubsport (disponibil din 2020).

Noul model nu vine doar cu un plus de putere şi acceleraţii mai performante, dar cu noi echipamente pentru acest segment – de la frâne ceramice la anvelope cup, Michelin Pilot Sport Cup 2, de la amortizoare reglabile (o premieră pentru M2), până la componente de caroserie din fibră de carbon (CFRP).

Noua versiune BMW M2 CS se deosebeşte de M2 Competition, estetic vorbind, printr-o serie de elemente de design realizate din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP). Printre acestea se numără capota nou concepută, acoperişul realizat integral din CFRP (o premieră pentru BMW M2), noul splitter frontal, spoilerul gurney şi difuzorul spate.

BMW M2 CS stabileşte noi standarde în segmentul său în ceea ce priveşte acceleraţia, performanţele dinamic, precizia şi agilitatea şi oferă un nou punct de intrare, care stârneşte emoţii, în gama de produse BMW M GmbH. Alături de performanţele remarcabile pe circuit, BMW M2 CS face o impresie convingătoare prin capacitatea nelimitată de utilizare cotidiană şi finisajul Misano Blue metalizat, exclusiv pentru acest model.

BMW M2 CS este echipat cu jante forjate de 19 inci, cu design Y-spoke, în finisaj High-gloss Black sau, ca opţiune, auriu mat. Jantele 9Jx19 inci de pe puntea faţă cântăresc doar nouă kilograme, iar cele 10Jx19 inci de la roţile spate opresc cântarul la 10 kg.

Echipate cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 în format 245/35 ZR 19 şi adaptate special pentru M2 CS, roţile faţă îndeplinesc cele mai înalte standarde când vine vorba de control lateral, stabilitate direcţională, sentiment şi precizie ale direcţiei, în timp ce pneurile spate – format 265/35 ZR 19 – optimizează tracţiunea, controlul lateral şi stabilitatea direcţională. Clienţii care doresc să folosească BMW M2 CS în special pentru condus zi de zi pot comanda anvelopele Michelin Pilot Super Sport ca opţiune gratuită.

Cockpitul BMW M2 CS combină o apariţie exclusivă cu sentimentul sportiv al elegantei Alcantara şi designul ultra uşor inovator. De exemplu, consola centrală este realizată integral din fibră de carbon ultra uşoară, iar CFRP este utilizat pentru mânerele şi decoraţiunile uşilor.

Scaunele M Sport ultrauşoare de la BMW M4 CS adaugă un alt punct de atracţie vizual şi ergonomic. Cu designul lor tip scoică, aceste scaune îmbrăcate în Alcantara şi piele Merino, cu cusături roşii contrastante, reprezintă o legătură clară cu circuitul şi asigură un sprijin lateral excelent chiar şi la pilotaj pe circuit.

Volanul M Sport opţional, îmbrăcat în Alcantara exclusivă şi cu marcaj roşu central, completează tematica motorsportului. Alcantara este utilizată şi pentru cotiera din consola centrală, precum şi pentru o bandă decorativă de pe panoul de instrumente ce poară logo-ul CS mare şi roşu.

Motorul twin-turbo cu şase cilindri dispuşi în linie de trei litri dezvoltă o putere pe acest model 450 CP, cu 40 CP mai mulţi decât pe BMW M2 Competition. Performanţele sunt obţinute cu ajutorul a două turbo compresoare monoscroll, a unui sistem de injecţie directă, a unuia de control dinamic al supapelor de admisie VALVETRONIC şi a sistemului de sincronizare a valvelor Double-VANOS. Puterea maximă este livrată la un vârf de turaţie de 6.250 rpm, în timp ce cuplul maxim de 550 Nm este asigurat între 2.350 şi 5.500 rpm.

Puterea motorului este transferată la drum sau pistă prin intermediul suspensiei M cu amortizoare adaptive – anterior rezervată modelelor M4 – şi a anvelopelor Michelin Pilot Sport Cup 2. Suspensia M adaptivă permite conducătorului să modifice setările amortizoarelor prin modurile Comfort, Sport şi Sport+.

În timp ce Comfort optimizează confortul călătoriei în utilizare cotidiană prin oraş, Sport asigură un progres foarte dinamic pe drumurile naţionale, de exemplu. Sport+ (cel mai tare mod) minimizează mişcările caroseriei şi maximizează accentul dinamic pentru performanţe de top pe circuit.

Un plus de dinamism este asigurat prin diferenţialul autoblocant spate care în numai 150 ms poate genera efectul maxim de blocare de 2.500 Nm. Tracţiunea poate fi doar pe puntea din spate.

BMW M2 CS oferă câteva performanţe impresionante. Când este echipat cu transmisia opţională – cutie de viteze M cu dublu ambreiaj (DCT) cu şapte trepte – sprintează de la 0 la 100 km/h în 4.0 secunde. Cu transmisia manuală cu şase trepte – oferită în premieră pe un model BMW CS (standard) şi foarte dorită de publicul-ţintă a modelului M2 – rezultatul este 4.2 secunde. Viteza maximă a ediţiei speciale echipate standard cu pachetul M Driver este limitată electronic la 280 km/h.

La maşinile echipate cu cutia de viteze manuală cu şase trepte, consumul mediu mixt de combustibil este de 10.4-10.2 l/100 km, iar nivelul emisiilor CO2 de 238-233 g/km. În specificaţia cu transmisie M DCT, datele de consum sunt 9.6-9.4 l/100 km, iar cele ale emisiilor CO2 = 219-214 g/km.

În plus, în Uniunea Europeană, BMW M2 CS vine cu filtru de particule de benzină, care reduce suplimentar emisiile. Un capac suplimentar pentru baia de ulei, o pompă suplimentară de ulei şi un sistem sofisticat de retur al uleiului, aflat în vecinătatea turbo compresorului, menţin stabilă circulaţia uleiului atât la utilizare cotidiană, cât şi la pilotajul pe circuit.

Apetitul crescut al motorului pentru aerul de răcire este reflectat printre altele de designul capotei, ale cărei prize de aer integrate contribuie la eliminarea mai eficientă a aerului cald. Iar sistemul de evacuare – care reprezintă o evoluţie atât la nivel vizual, cât şi auditiv faţă de BMW M2 Competition – are un design cu două ramuri şi se termină cu patru ţevi de eşapament, ceva obişnuit pentru fanii BMW M. Două supape controlate electric asigură faptul că BMW M2 CS dezvoltă o acustică potrivită profilului BMW M. Conducătorul poate face modificări suplimentare ale acusticii prin alegerea modului de condus M Engine Dynamics Control şi prin utilizarea butoanelor de selecţie directă de pe consola centrală.

Experienţa BMW M GmbH în competiţii se reflectă în mod clar în frânele M Sport, disponibile standard, cu etriere de culoare roşie. Acestea includ discuri de frână mai mari decât frânele M Compound ale BMW M2 Competition (puntea faţă: diametru 400 mm, puntea spate: 380 mm) şi etriere mai mari (puntea faţă: etriere fixe cu şase pistoane, puntea spate: etriere fixe cu patru pistoane). Acest sistem de top oferă performanţe excepţionale de frânare cu o forţă de oprire excelentă în orice condiţii, rezistenţă mare la atenuare şi stabilitate termică considerabilă.

De asemenea, clienţii pot selecta opţiunea unor frâne BMW M carbo-ceramice, cu etriere cu şase pistoane pe puntea faţă şi etriere cu patru pistoane pe puntea spate. Acestea sunt şi mai uşoare, pot face faţă unor solicitări mai mari (pe circuit, de exemplu) şi rezistă mai mult.

Meritele pentru manevrabilitatea accentuată şi agilă a maşinii revin elementelor precum ansamblul CFRP de înaltă precizie, care măreşte rigiditatea structurii părţii frontale, şi sistemului DSC (controlul dinamic al stabilităţii) foarte precis. Acesta din urmă oferă niveluri generoase de tracţiune în condiţii de drum ud şi atunci când patinarea roţii devine un factor şi previne pierdere bruscă a tracţiunii în mijlocul derapajului.

Un ajutor în acest caz este primit din partea diferenţialului M activ, un mecanism multi disc de blocare, controlat electronic, care reacţionează cu precizie şi viteză excepţionale pentru optimizarea tracţiunii şi a stabilităţii direcţionale – şi care acţionează proactiv în anumite situaţii. Pentru pilotajul la limită pe circuit se poate selecta modul M Dynamic (MDM), o subfuncţie a DSC care permite un nivel mai mare de patinare a roţii şi reduce intervenţiile sistemului de control electronic. Sunt posibile astfel niveluri mai mari de subvirare şi supravirare, precum şi derapaje controlate moderate.

Preţurile pentru BMW M2 CS încep în Germania de la 95.000 de euro cu TVA inclus.

Specificaţii complete:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata