(foto) Noul BMW M2 Competition arată foarte atrăgător cu accesorii M Performance Parts

La nici o lună de când a fost prezentat, noul BMW M2 Competition primeşte un set de accesorii opţionale M Performance Parts care se potrivesc de minune pe silueta acestui coupe compact şi agil. Printre acestea se numără atât unele componente care se aplică pe caroserie, cât şi unele la capitol tehnic.

Cu motorul de la BMW M4, noul BMW M2 Competition atinge o nouă dimensiune. Propulsorul cu şase cilindri în linie şi cu două turbo compresoare duce acest coupe compact la un nivel complet nou de performanță în stilul motorsport. Cei 410 CP duc maşina până la 100 km/h în doar 4.4 secunde cu o cutie de viteze manuală sau în doar 4.2 secunde cu o transmisie cu ambreiaj dublu.

Cu toate acestea, această forță de tracțiune irezistibilă poate fi îmbunătățită și mai mult. O gamă largă de componente exclusive M Performance vor fi disponibile ca accesorii originale BMW pentru a transforma mașina într-una sportivă, fără careva compromisuri în ce priveşte performanţa şi felul cum arată. Sursa acestui know-how este subdiviziunea BMW M GmbH.

Vezi şi: (foto) BMW a pregătit pentru modelele X2, X3 şi X4 accesorii M Performance

Pentru exteriorul automobilului se oferă un set de părţi din fibră de carbon, special elaborate manual pentru a îmbunătăți nu doar caracteristicile aerodinamice, ci şi atracția vizuală sportivă și de înaltă calitate a mașinii. Toate piesele au fost dezvoltate special pentru noul BMW M2 Competition și au fost deja omologate pentru întregul automobil. Nu trebuie să se facă alte înscrieri în documentele vehiculului.

Setul include: splitter frontal, margini grilă radiator, elemente decorative în preajma aripilor frontale, corpuri ale oglinzilor retrovizoare, elemente aerodinamice pe praguri, difuzor şi spoiler spate, capac motor.

Un supliment ideal mai sunt şi autocolantele în culorile distinctive M, care pot fi aplicate pe mai multe suprafeţe.

Pentru o prezenţă mai mare a fibrei de carbon, va putea fi comandată o capotă nouă făcută integral din acest material uşor, cu o parte care nu va fi lăcuită. Această capotă reduce și sarcina pe puntea din față cu aproximativ nouă kilograme.

Un aspect deosebit de uimitor este realizat în combinație cu acoperişul (-5 kg) și hayonul (-6 kg), ambele făcute complet din fibră de carbon vizibilă. Acest hayon este realizat şi pe interior din fibră de carbon vizibilă!

Reducerea greutăţii se datorează şi unor panouri frontale cu orificii de aer integrate, montate în preajma aripilor faţă.

Vezi şi: (foto) Accesoriile M Performance îl prind bine la faţă pe noul BMW Seria 6 GT

Trecem uşor la partea tehnică. Aflăm că inginerii BMW au inclus în M Performance Parts şi un kit de îmbunătățire a suspensiei M Performance. Suspensia elicoidală poate fi redusă cu până la 20 de milimetri, iar tehnologia de amortizare poate fi ajustată independent pentru faza de compresie (12 opțiuni de reglare) și treapta de recul (16 opțiuni de setare).

De asemenea, se oferă jante forjate cu greutate redusă și mecanisme de frânare de dimensiuni mai mari. Discurile de frână combinate BMW M, ventilate intern și perforate, care sunt parte a BMW M Sports Brake System Red garantează o rezistență termică îmbunătățită în comparație cu sistemul de frânare montat standard pe modelul de serie.

Vezi şi: (foto) La puţin peste o lună de la momentul lansării noul BMW Seria 5 primeşte deja accesorii M Performance

Etrierele din aluminiu de culoare roşie cu 6 pistoane pe puntea din față și cu 4 pistoane pe puntea spate generează mai multă forță de frânare în condiții extreme. Sunt disponibile și plăcuțe de frână sportive, derivate din cele care sunt rezistente la distanțe lungi, utilizate în motorsport, și care au fost dezvoltate pentru a oferi performanțe excepționale de frânare sub sarcină termică ridicată.

În combinație se oferă un nou model de jante forjate de 19 inci care sunt cu 3.2 kilograme mai uşoare decât cele de 19 inci oferite standard. Acest lucru are efecte pozitive asupra comportamentului de direcție și a dinamicii de conducere. Ele sunt disponibile în culorile Jet Black mat și Frozen Gold, cu “machiaj” M Performance în flanșa jantei. Clienţii vor mai putea opta şi pentru anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 de înaltă rezistență.

Sunetul incomparabil este furnizat de sistemul de evacuare a gazelor de eşapament M Performance, mai uşor cu 8 kg decât cel de serie. Sistemul de evacuare cu clapete ușoare în interior are o construcție din oțel inoxidabil, şi mai dispune de un amortizor de zgomot din titan și de țevi de eșapament cu un diamentru de 93 mm fiecare, acoperite cu fibră de carbon cu siglă M.

Sunetul variază de la modul Efficient până la cele numite Sport și Sport +, accentuând astfel un sunet unic generat de un biturbo cu doar şase cilindri.

Vezi şi: (video) Ascultă cum sună noul M5 cu noul eşapament M Performance Sport

BMW M este gata să ofere şi unele bunătăţi pentru interior, chiar dacă nu ni le arată. În primul rând, clienţii se vor putea bucura de două proiectoare care vor afişa imagini grafice pe drum la deschiderea portierelor.

De asemenea vor fi puse la alegere două volane. Cel numit M Performance steering wheel Pro este unul acoperit cu piele în partea superioară şi inferioară, iar cu Alcantara în zonele unde se prinde cu mâinile. Al doilea este numit M Performance steering wheel with race display şi este acoperit cu Alcantara, inserţii din fibră de carbon, iar pe partea sa superioară este montat un mic ecran şi alte două indicatoare luminoase de fiecare parte a sa.

În modul Sport, de exemplu, sunt afișate pe acel ecran un cronometru și un contor de forțe G pentru accelerația longitudinală și transversală. În modul Race, cronometrul se schimbă pentru a afișa minute, secunde și sutimi de secundă. Acei indicatori cu LED-uri despre care vă spuneam arată momentul oportun pentru schimbarea treptelor prin intermediul padelelor din spatele volanului.

FOTO: bmw.co.za (Iată cum arată acest volan, care putea fi comandat şi pe M5 F10)

În zona picioarelor, pedalele M Performance se acoperă cu inserţii din oțel inoxidabil, iar covorașele noi sunt mult mai calitative. Pe lângă mai multe detalii din fibră de carbon şi Alcantara, pot fi acoperite cu aceste materiale şi: levierul cutiei de viteze, maneta frânei de mână sau o carcasă frumoasă pentru cheia maşinii.

Doritorii vor mai putea comanda şi o husă în stil BMW M pentru a proteja automobilul în condiţiile în care este lăsat o vreme undeva afară.

Totodată, pentru iubitorii de a-şi înregistra performanţele şi toate informaţiile despre dinamica automobilului pe un circuit, se poate oferi un OBD stick, care se poate conecta la un smartphone prin Bluetooth şi stoca pe el toate datele. Iar pentru cei care utilizează camere de acţiune, BMW este gata să ofere suporturi speciale.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/