Păcat că nu a intrat în vigoare noua lege! Un şofer, prins cu peste 200 de km/h lângă Măgdăceşti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polițiștii de patrulare au surprins un șofer care conducea un BMW Seria 7 cu viteza de 202 km/h, unde limita admisă este de 90 km/h. Încălcarea a fost înregistrată pe “autostrada” Chişinău-Orhei, în apropierea localității Măgdăcești.

A fost posibil cu un TruCAM care poate înregistra viteza de deplasare a unui vehicul de la o distanţă de peste un kilometru!

Șoferul în vârstă de 38 de ani de la volanul BMW-ului a fost documentat și sancționat. Conform Codului Contravenţional în redacţie actuală, tipul a fost penalizat cu o amendă de doar 1.500-1.800 de lei şi cinci puncte de penalizare. Pentru posesorul unui astfel de automobil este o nimica toată, mai ales că există posibilitatea de a achita doar 50% în trei zile, ori în genere 25%, pe loc, dacă îşi recunoaşte vina.

Însă dacă ar fi intrat în vigoare noua redacţie a articolului din CC privind depăşirea limitelor de viteză, proiect care s-a reţinut în Parlament, acest şofer s-ar fi ales cu amendă de 3.750-5.000 lei, cu şapte puncte de penalizare şi cu suspendarea exercitării dreptului special de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 90 la 105 zile!

Iar dacă în baza de date ar fi înregistrat că încalcă des această regulă şi a făcut-o repetat în cursul aceluiaşi an calendaristic, s-ar fi ales cu amendă de 7.500-10.000 de lei şi cu suspendarea exercitării dreptului special de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 150 la 180 de zile!

Poliţia cere în mod repetat șoferilor să conducă regulamentar! Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic sunt unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Cmentariile sunt închise