(video) SUV-urile electrice n-au ce căuta în off-road? Vezi cum se descurcă o Tesla Model X

Băieţii de la Teslicka CZ au decis să testeze în off-road o Tesla Model X, dacă tot reprezintă un SUV şi fie că este un vehicul electric. Cu maşina s-a ieşit în afara asfaltului, după care s-a încercat şi pe poligonul specific de pe autodromul Czech Motorland. În toate situaţiile a avut de înfruntat mult noroi, rampe şi pante, dar şi gropi cu apă.

De felul său, Tesla Model X este o maşină dotată cu o suspensie pneumatică, care, în cea mai înaltă poziție posibilă oferă 223 milimetri de gardă la sol.

În plus, SUV-ul electric are un dedesubt perfect plat și are un mod special de funcționare a sistemului de control al tracţiunii Slip Start, care îi ajută pe proprietari să se deplaseze prin zăpadă, nisip sau noroi, precum și să o balanseze pentru a putea ieşi mai uşor dintr-o groapă adâncă sau un şanţ.

Sistemul anti derapare de pe Tesla (ASR) funcționează în același mod ca și pe mașinile obişnuite: folosește frânele și controlează transferul de cuplu spre roți, limitând puterea motoarelor.

Maşina din imagini este o Tesla Model X 100D, dotată cu două motoare electrice care mai formează şi un sistem de tracţiune integrală. Generează în total 423 CP şi 660 Nm de cuplu. Poate face 0-100 de km/h în 4.9 secunde, în timp ce viteza maximă poate ajunge la 250 de km/h. Greutatea proprie este de 2.460 de kg.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Tesla Model X P90D

Vezi şi: (video) Este Tesla Model X făcut pentru off-road? Iată un răspuns

Vezi şi: (video) GPS-ul l-a dus în off-road! Aventura unui şofer străin cu Tesla Model S în România

Vezi şi: (video) Primul electromobil care a traversat deșertul Sahara este un Tesla Model X

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/