Este oficial! Jaguar a pregătit clienților de I-PACE un cadou timpuriu de Crăciun

(update 10.12.2019) Jaguar anunţă oficial că a pregătit pentru proprietarii de I-PACE un cadou timpuriu de Crăciun, sub forma unei actualizări gratuite pentru modelul electric multi premiat, prin care îi va fi sporită şi autonomia.

Inginerii au aplicat informații tehnice avansate, adunate din seria de curse Jaguar I-PACE eTROPHY pentru a optimiza gestionarea sistemelor de baterii, termice și AWD, pentru a spori eficiența unităţii de propulsie electrice. De asemenea tehnicienii au analizat date de la peste 80 de milioane de kilometri din călătoriile din lumea reală realizate deja cu I-PACE în toate colțurile lumii. Fiecare element al performanței vehiculului a fost examinat pentru a beneficia de performanțele optime ale sistemelor și pentru a maximiza eficiența.

Jaguar I-PACE este primul vehicul complet electric şi cu tracţiune integrală al mărcii și oferă o autonomie de până la 470 km (ciclu WLTP) prin intermediul energiei stocate în bateria litiu-ion cu o capacitate de 90 kWh. În timp ce noul upgrade software nu modifică cifra oficială a autonomiei certificate, câștigurile marginale obținute în urma analizei eTROPHY vor oferi clienților acces la o îmbunătățire de până 8% în dependenţă de modul de utilizare a maşinii, ceea ce ar fi echivalent cu o sporire a autonomiei cu alţi 20 de km.

Modificările derivate din seria de curse eTROPHY şi incluse în soft:

  • Sistemul de tracţiune integrală: Modificări la distribuția cuplului între motoarele electrice de pe ambele punţi vor oferi o mai mare eficiență atunci când se va conduce în modul ECO. Sistemul va oferi în continuare o tracţiune integrală permanentă.
  • Controlul temperaturii: Optimizările făcute la controlul managementului termic vor face mai mult uz de lamele grilei de radiator active, închizându-le mai frecvent pentru a îmbunătăți performanțele aerodinamice pentru mai mult timp.
  • Capacitatea bateriei: Actualizările permit bateriei să funcționeze la o stare mai mică de încărcare decât anterior, fără a afecta capacitatea de viață, durabilitatea sau performanța maşinii.

Alte modificări derivate din analiza datelor din lumea reală includ:

  • Frânare regenerativă: Frânele vehiculului vor recolta energie mai eficient atunci când bateria este într-o stare ridicată de încărcare, iar cantitatea de recuperare a energiei a fost crescută la viteze de conducere mai mici pentru a maximiza eficiența și autonomia.
  • Calculul autonomiei: Modificările algoritmului de calcul a autonomiei predictive vor oferi o estimare mai precisă și mai consistentă a autonomiei totale a vehiculului, reflectând în același timp stilul de conducere al unei persoane.

Clienții sunt invitați să ducă vehiculele la distribuitorul oficial Jaguar pentru a primi actualizarea din partea casei. Modificările vor permite, de asemenea, activarea tehnologiei SOTA. După primirea celui mai recent software, mai multe module electronice vor putea primi actualizări de la distanță, oferind îmbunătățiri continue a experienței clientului.


(05.12.2019) Toţi proprietarii de electromobile Jaguar I-PACE urmează să primească câte o veste bună de la producător

Toţi proprietarii de electromobile Jaguar I-PACE urmează să primească câte o veste bună de la producător. La fel cum are capacitatea să o facă Tesla, compania britanică va emite o actualizare software gratuită care va duce într-un final la majorarea autonomiei electrice a maşinii cu 8%!

Potrivit colegilor de la Electrek, “bonusul” va fi posibil de accesat printr-un “Program de îmbunătăţire a autonomiei”. Detalii despre acesta le-au fost comunicate de un proprietar de I-PACE, un oarecare Malcolm Bird, care a primit de la Jaguar un e-mail cu această notificare.

În mesaj se menţionează că autonomia primului Jaguar electric va fi posibil de mărit fără instalarea unei baterii mai mari, printr-un simplu update de soft, care a fost dezvoltat şi testat în cadrul programului sportiv I-PACE eTROPHY.

“Modificările făcute la distribuția cuplului prin intermediul sistemului de tracțiune integrală permanentă vor oferi o eficiență mai mare atunci când conduceți în modul ECO, în timp ce optimizările controlului managementului termic vor face ca grilele active ale radiatoarelor frontale să se închidă mai des pentru a îmbunătăți aerodinamica. De asemenea, bateria va putea funcţiona la o stare de încărcare mai mică decât anterior, fără a afecta capacitatea, durabilitatea sau performanța”.

Jaguar spune că, dincolo de seria de curse, au fost obținute îmbunătățiri suplimentare din analiza datelor din lumea reală:

“Pe lângă îmbunătățirile derivate din curse, analiza datelor din lumea reală ne-a permis să recalibrăm sistemul de frânare regenerativă pentru a colecta energia mai eficient atunci când bateria este în stare înaltă de încărcare și pentru a recupera mai multă energie la viteze mai mici. Modificările algoritmului de calcul al autonomiei predictive vor oferi o estimare mai precisă și mai consistentă a autonomiei vehiculului, reflectând în același timp stilul de conducere individual al unei persoane”.

Mai mult, Jaguar spune că update-ul va aduce îmbunătăţiri şi la interfaţa de utilizator:

“Posesorii de vehicule parte din loturile de start vor primi un pachet grafic actualizat pentru panoul de bord din spatele volanului, care îi va reîmprospăta aspectul”.

În cele din urmă, producătorul auto spune că actualizarea, care trebuie să fie instalată la dealerul oficial, va facilita viitoarele actualizări de tip SOTA, ceea ce înseamnă că ulterior posesorii de I-PACE nu vor mai trebui să meargă la vânzător pentru a le instala.

Potrivit informaţiilor de care mai dispun colegii din occident, Jaguar a comunicat că va trimite e-mail-uri și scrisori tuturor proprietarilor electromobilului în cel mai scurt timp. Reprezentanții Jaguar Moldova nu au putut deocamdată confirma sau infirma anunţul făcut de producător.

Vezi şi:

(video) Test Drive: Jaguar I-PACE – viitorul este acum!

(foto) Maşina Anului 2019 în Europa şi în lume, noul Jaguar I-PACE, a ajuns în Moldova

(video) Motoarele anului 2019! Cel mai bun e al Ferrari, iar cele ale Jaguar I-PACE au câştigat alte trei titluri

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/