(video) Primul Ford Mustang Bullitt de nouă generaţie a fost livrat în România

0

Acum câteva ore, într-o atmosferă destinsă la Academia Titi Aur, un distribuitor Ford în România a livrat primul Mustang Bullitt, ediţie specială ce sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare a faimosului film omonim în care Bullitt a apărut prima dată.

Livrarea a fost una surpriză, organizată împreună cu membrii Clubului Ford Mustang Romania, din care face parte şi noul proprietar.

Amintim că noua ediţie specială Ford Mustang Bullitt poate fi achiziţionată în întreaga Europă după ce a fost prezentată în 2018 la Salonul Auto de la Geneva şi vine cu un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri sub capotă, care este uşor mai slab decât cel montat pe varianta americană a maşinii – 464 CP și 529 Nm. Poate face 0-100 de km/h în 4.5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 262 km/h.

Agregatul este îmbunătățit cu ajutorul sistemului Open Air Induction, prin apariția unui nou colector de admisie, prin supape de 87 de milimetri de tip fluture și printr-un modul de calibrare a motorului preluate de la versiunea Mustang Shelby GT350.

Noul Mustang Bullitt oferă o transmisie manuală cu șase trepte echipată cu noua tehnologie de sincronizare a turațiilor, care folosește sistemul de control electronic al motorului pentru a transmite un impuls scurt asupra accelerației în momentul retrogradării de treaptă – sincronizând astfel viteza de rotație a motorului cu treapta selectată. Rezultatul este o schimbare de treaptă mai fluidă, fără întreruperi. Tracţiunea este pe puntea din spate!

Suspensia variabilă sofisticată Ford MagneRide este de asemenea pe lista elementelor oferite. Aceasta utilizează un fluid stimulat electronic în interiorul amortizorului pentru a răspunde în timp real la condițiile schimbătoare ale suprafeței de rulare, optimizând astfel ținuta de drum fără să sacrifice confortul. Un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, cu supape active, este oferit și el standard pentru a îmbunătăţi sunetul specific al motorului V8.

Vezi şi: (video) Ultimul film din seria „Cele mai bune drumuri din Europa pentru condus” duce noul Mustang Bullitt pe insula Man

Cea de-a treia generație Mustang Bullitt calcă pe urmele anterioarelor ediții speciale Bullitt construite pe baza modelelor din 2001 și 2008. Acestea au oferit, de asemenea, motoare mai puternice, jante Torq Thrust, elemente de design unice și opțiuni dedicate pentru vopseaua caroseriei, implicit clasicul Dark Highland Green. Noul Mustang Bullitt poate fi vopsit doar în nuanţă Shadow Black sau Dark Highland Green, are jante Torq Thrust de 19 inch, etriere roșii Brembo și un logo Bullitt pe elementul circular montat în zona posterioară a mașinii.

La interior, sistemul audio premium standard B&O PLAY dezvoltă o putere de 1.000 W prin cele 12 difuzoare acustice de înaltă performanță și le oferă ocupanților o experiență audio de top indiferent de locul pe care stau aceștia. Sistemul include un subwoofer cu membrană dual-voice pentru un bas adânc și clar, dar și difuzoare de înaltă performanță cu trei căi de distribuție a sunetului pentru o experiență echilibrată în toate punctele habitaclului.

Lista de elemente disponibile standard include și panoul de bord digital LCD de 12 inci. Acesta este identic la nivel de funcționalitate cu cel regăsit pe noul Mustang facelift, dar oferă un ecran de pornire unicat Bullitt. Ca un omagiu adus interiorului mașinii originale, levierul cutiei de viteze are o mâner sferic de culoare albă. Pe lângă scaunele Recaro standard, care oferă cusături de culoare verde și funcție de memorie pe locul șoferului, clienții noului Mustang Bullitt pot să aleagă opțional scaunele sport din piele Recaro de culoare neagră.

Alte elemente care aduc aminte de mașina pe care a condus-o Steve McQueen sunt accentele cromate rafinate din jurul grilei și al geamurilor laterale, dar și grila frontală unică de culoare neagră. Atât exteriorul, cât și interiorul sunt caracterizate de prezența minimală a logo-urilor și emblemelor: doar elementul central posterior este ornat cu logo-ul Bullitt.

În context, vă mai informăm că Ford a decis recent ca să extindă producţia modelului iniţial limitat şi în anul 2020, asta după ce numărul total al maşinilor programate pentru a exista au fost vândute aproape îndată ce acestea au fost puse la dispoziție. În Germania preţul său de start este de 53.000 de euro.

Vezi şi: (foto) Surpriză de proporţii pentru un copil bolnav din România: 50 de Mustang-uri i-au sosit la poarta casei

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata