(video) Dragomir Popovici, găsit vinovat de accidentul tragic de pe bd. Decebal, a fost condamnat la închisoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din cei maximum nouă ani de închisoare pe care îi risca Dragomir Popovici Ion, șoferul găsit vinovat de producerea accidentului de pe bd. Decebal, care s-a soldat cu un deces și o persoană care a rămas schilodită, în urma căruia a fugit de la fața locului, va sta după gratii aproximativ șapte.

În lipsa acestuia, o instanță din Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat în această după amiază la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, fiind găsit vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență vătămări corporale grave și decesul unei persoane (art. 264 alin.(3) lit.a), b) din Codul penal), precum și de infracțiunea de părăsire a locului accidentului rutier (art. 266 din CP).

Succesorul părții vătămate Igor Prodan (tatăl Doinei Prodan) va încasa un prejudiciu moral în valoare de 5.000.000 de lei (de două ori mai puțin decât ceruse anterior), alături de alți practic 300.000 de lei drept prejudiciu material. În beneficiul celorlalte părți vătămate instanța a dispus încasarea a peste 1.5 milioane de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

VIDEO: t.me/publikatv

Vezi și:

Cmentariile sunt închise