Surse: Traseul Chişinău – Anenii Noi va fi reparat rapid până la începutul verii! Care e motivul grabei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anul 2023 va fi unul istoric pentru Republica Moldova. În vara care urmează, mai exact la 1 iunie 2023, va fi organizat un mega eveniment şi anume Reuniunea Comunității Politice Europene. Preşedintele Maia Sandu a expediat deja invitațiile.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene! Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa Președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga în octombrie 2022.

În contextul celor spuse, există o veste bună pentru locuitorii din municipiul Chişinău şi Anenii Noi. Conform unei surse AutoBlog.MD, până la data sus menţionată, va fi reparat traseul R2, cel care duce spre oraşul Anenii Noi, de după Aeroport! Lucrările ar trebui să înceapă odată cu vremea bună, dacă nu mai devreme.

Conform aceleiași surse, drumul republican de importanță strategică va fi reabilitat pentru că, pe lângă întâlnirile oficiale de la Chişinău, un summit din cadrul acestui eveniment politic ar urma să se desfăşoară pe teritoriul unei celebre vinării de lângă Anenii Noi.

Astfel, de pe urma acestei vizite, vor avea de beneficiat şi conducătorii auto care vor folosi drumul. Rămâne doar să sperăm că lucrările realizate în timp record vor fi unele de calitate.

Cmentariile sunt închise