(video) Noile case pe roţi Hymermobil B-Class ModernComfort şi MasterLine au la bază şasiul noului Sprinter

Compania germană HYMER a finisat dezvoltarea unei noi generaţii de case pe roţi pe baza şasiului noului Sprinter şi a prezentat recent două modele noi din familia B-Class: ModernComfort şi MasterLine.

Acestea sunt deja disponibile în vânzare şi se deosebesc de altele de pe piaţă prin calitatea asamblării şi dotările premium de care dispun.

FOTO: hymer.com

Să începem cu descrierea primului, care este mai “ieftin” şi are dimensiuni mai compacte, model care a reuşit deja să câştige şi câteva premii importante. Hymermobil B-Class ModernComfort reprezintă ultimul rezultat al parteneriatului de succes dintre Mercedes-Benz și HYMER. Vehiculele din seria ModernComfort, şi mai nou MasterLine, sunt singurele case pe roţi din lume care au la bază un șasiu special dezvoltat de HYMER, dar având la bază cel al unui producător de automobile premium, în acest caz al noului Mercedes-Benz Sprinter.

Rezultatul combinaţiei de eforturi este numit HYMER SLC, un şasiu pe care stă o caroserie de producţie proprie cu tehnologie PUAL şi cu o podea uşoară GRP. Noua generaţie a casei pe roţi combină astfel un corp deosebit de uşor și stabil, cu siguranță îmbunătățită și confort la volan.

Vezi şi: (video) EarthCruiser Explorer XPR440 – casa pe roţi care te poate duce până la capătul lumii

Șasiul SLC a fost premiat cu European Innovation Award și dispune de o podea dublă deosebit de spațioasă, în care sunt “cazate” şi toate componentele tehnice, cum ar fi instalațiile sanitare, sistemele electrice și de încălzire, precum și rezervorul de apă proaspătă sau cel pentru apă reziduală. De asemenea, podeaua dublă poate fi accesată și încărcată atât din interiorul vehiculului, cât și din exteriorul său. Aceasta mai asigură o înălţime mai mare de la sol în habitaclu.

La exterior, modelele Hymermobil B-Class ModernComfort ies în evidență datorită aspectului lor remarcabil. Grila centrală şi de culoare neagră lucioasă, cu detalii opționale cromate, atrage imediat privirile. Lămpile anti ceaţă LED cu elemente integrate de iluminare a curbelor se amestecă, de asemenea, perfect în designul frontal. În partea posterioară se remarcă la fel nişte stopuri noi pe bază de LED-uri, dar şi un difuzor de culoare neagră.

Vezi şi: (foto) Costă minim 60000 de euro. Prima casă pe roţi făcută pe baza noului Mercedes-Benz Sprinter

Printre alte caracteristici interesante ale acestui model, care este şi primul din industrie care are o lungime de 6.99 metri şi poate avea o greutate de sub trei tone, se numără: sarcină utilă opțională de 1.5 tone, uşă de acces cu o lăţime de 60 de cm, un frigider cu un volum de 142 de litri ca dotare standard, rezervor de 180 de litri pentru apă potabilă şi de 150 de litri pentru cea reziduală, un spaţiu larg de depozitare cu acces de la interior şi exterior, o podea dublă cu o înălţime de 36 de cm, un portbagaj cu o înălţime de până la 1.23 metri, faruri cu LED-uri, asistenţă la vânt lateral, parbriz panoramic, sistem multimedia MBUX, TV, pereţi cu spumă izolantă fonic acoperiţi cu panouri din aluminiu (PUAL), un dedesubt perfect plat, scaune faţă rotative, televizor şi multe altele, printre cele necesare pentru uz casnic (aragaz, baie, dulapuri, etc).

Dimensiunile maşinii pot varia între 6.99 şi 7.39 metri, lăţimea este de 2.29 metri, iar înălţimea ajunge la 2.96 metri. Configuraţia de locuri pentru dormit poate fi de 4 sau 4+1. Preţul de start porneşte de la 81.990 de euro cu motorizare Mercedes-Benz 314 CDI cu 143 de CP. Află mai multe din cele două documente ataşate mai jos, înainte de galeria foto.


Al doilea model se deosebeşte de primul doar prin detalii, chiar dacă arată aproximativ la fel. Se numeşte Hymermobil B-Class MasterLine şi are o singură variantă de lungime – 7.89 metri. Lăţimea este de 2.35 metri, iar înălţimea este aceeaşi – 2.96 metri. Greutatea maximă la fel poate ajunge până la 4.5 tone.

Încă o deosebire de primul este acelaşi şasiu unic SLC, dar cu suspensie independentă pe fiecare din roţi. Clientul va putea alege o motorizare şi o cutie de viteze dorită, însă HYMER recomandă combinaţia unui agregat cu 177 CP şi a unei transmisii automate cu nouă trepte. Pornirea motorului se realizează printr-o funcţie keyless.

Vezi şi: (foto) Ampartament de lux pe roţi. În noul Morelo Luxusliner Palace îţi poţi lua în călătorii şi maşina

Spațiul interior într-un MasterLine este împărțit în mai multe zone. Imediat în spatele ușii de acces există o cameră de zi cu o masă pe mijloc și nişte canapele din piele în jur. Pentru un confort mai mare scaunul șoferului și al pasagerul din dreapta sa pot fi întoarse contra direcţiei de mişcare atunci când maşina este parcată. Comoditatea mai este întreţinută de tocmai şase prize USB lângă scaune, pentru reîncărcarea gadget-urilor.

În partea stângă de la intrare s-a făcut loc pentru o baie spațioasă combinată cu un duș, înălțimea cabinei atingând 1.94 metri. De cealaltă parte, vis-a-vis, se află o mică bucătărie în forma literei L, aici cu aragaz pe bază de gaz, dar şi inducţie, chiuvetă şi un frigider, alături de dulapuri cu sertare. Volumele rezervoarelor de apă sunt aceleaşi.

În capătul din spate al casei pe roţi, în mod tradițional, se află un dormitor. În funcție de dorințele clientului, este posibil de aranjat local fie două paturi individuale cu o lăţime de 90 de cm fiecare, fie un pat pentru două persoane cu o lungime de doi metri şi o lăţime de 1.56 metri. În total, în habitaclul acestui vehicul, prin desfacerea mai multor părţi, se pot forma până la cinci locuri de dormit.

În Germania, preţul unui Hymermobil B-Class MasterLine porneşte de la 105.000 de euro.

Vezi şi: (foto) Acum e de serie. Noul Volkswagen Crafter Grand California

Broşuri oficiale cu mai multe detalii despre dotări şi imagini. Dacă nu apar imediat actualizează pagina!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/