Cea mai căutată marcă auto în 2021 în spaţiul online. Interesul moldovenilor s-a schimbat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compare the Market revine cu o hartă actualizată a celor mai căutate mărci auto pe mapamond, în 2021, prin intermediul reţelei web internaționale. După ce în 2020 marca Mercedes-Benz a fost cea mai solicitată în motoarele de căutare de pe teritoriul ţării noastre, preferinţele moldovenilor s-au schimbat în 2021. Atenția a fost concentrată asupra mărcii rivale BMW.

Dar ce mărci de mașini au căutat oamenii din întreaga lume în 2021 și cum s-a comparat acest lucru cu 2020? Într-un an în care multe țări au continuat să impună restricții asupra călătoriilor din cauza pandemiei de COVID-19, Toyota a fost cea care a domnit din nou suprem.

Analizând datele Google Trends pentru cele mai căutate mărci de vehicule în 154 de țări, Compare the Market a actualizat harta care arată mărcile căutate cel mai mult per locaţie.

Producătorul japonez de mașini a fost, în general, cea mai căutată marcă de mașini în 2021. Cercetarea arată că a fost în fruntea căutărilor în 47 din cele 154 de țări analizate – reprezentând aproximativ 31% din toate căutările la nivel mondial. Cu toate acestea, Toyota este în scădere față de 34.8% dintre căutările pe care le-a asigurat în 2020.

O posibilă explicație pentru scăderea ușoară a Toyota este că alte câteva mărci de mașini au înregistrat un interes sporit de căutare în 2021. De exemplu, Audi și Hyundai au înregistrat salturi rezonabile în căutări comparativ cu anul precedent, unde fiecare și-a crescut clasamentul cu 2 locuri. Numărul de țări în care Audi a apărut ca o căutare de top a devenit mai mult decât dublu, trecând de la poziția 6 la poziția a 4-a.

Cu toate acestea, există și motive pentru care interesul pentru Toyota rămâne ridicat. În noiembrie 2021, Toyota Gazoo Racing a anunțat că va începe să reproducă piese de schimb pentru modelele Corolla Levin și Sprinter Trueno. Producţia acestora a fost întreruptă anterior, dar odată cu reintroducerea lor, iubitorii de mașini au putut continua să conducă și să se bucure de vehiculele din trecut. 

Toyota a anunțat, de asemenea, o suită de alte vehicule în 2021. Acestea au inclus mașini electrice care reduc emisiile de CO2, primul SUV Corolla și un Land Cruiser complet reproiectat.

Toyota, BMW și Mercedes-Benz au continuat să domine căutările Google în întreaga lume în 2021 și și-au menținut primele trei poziții pentru al doilea an consecutiv. În timp ce Mercedes rămâne pe locul trei, a luat câteva țări de la Toyota și BMW. Acest lucru a redus decalajul în mod semnificativ.

Cu toate acestea, este interesant de remarcat că, în medie, în ultimii patru ani, BMW deține titlul de cel mai bine căutat brand în mai multe țări decât orice alt concurent. Acest lucru ar putea fi atribuit unui vârf semnificativ al rezultatelor căutării de-a lungul anului 2019, când BMW a ocupat primul loc în 118 dintre țările analizate!

Ar mai trebui de remarcat faptul că pentru prima dată în analiza Compare the Market a apărut şi Tesla. S-a descoperit că, în 2021, a fost cea mai căutată marcă de vehicule în Hong Kong, Israel, Macao, Singapore și China.

Între timp, a fost a doua sau a trei cea mai căutată marcă în ţări precum Austria, Bahamas, Botswana, Congo Kinshasa, Croația, Finlanda, Guineea, Islanda, Kuweit, Madagascar, Malta, Norvegia, Palestina, Rwanda, Africa de Sud, Coreea de Sud, Siria, Statele Unite ale Americii și Yemen.

Rolls Royce și Mazda s-au aflat în fruntea căutărilor în țări pentru prima dată în analiza pornită din 2018. Iar Suzuki, care nu s-a poziționat în topul căutării la nivel global din 2018, a reapărut ca o căutare de top în mai multe țări

În schimb, Ford, Volvo, Nissan și Peugeot par să rămână fără motor când vine vorba de interesul de căutare, clasamentul fiecărei mărci scăzând cu cel puțin trei locuri. Iar Volkswagen, Mitsubishi, Alfa Romeo și Daewoo sunt toate mărcile care au renunțat la cursă și nu s-au clasat pe lista celor mai căutate mărci de vehicule în nicio țară în 2021!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/