Minus patru şi plus nouă bani! O companie petrolieră din RM a arătat cât câștigă per litru de carburant vândut

Cifre din contabilitatea unei rețele de benzinării din ţară, care arată cât câștigă per litru de carburant vândut, au fost publicate în spaţiul public poate pentru prima dată în istoria Republicii Moldova!

Administrația companiei Bemol a decis să facă o transparență în ceea ce priveşte modul de formare a prețurilor la combustibili, în contextul acuzaţiilor din ultima perioadă de timp, precum că majorarea tarifelor nu ar fi altceva decât o înțelegere de cartel.

Iată ce declară compania Bemol într-un comunicat de presă oficial:

“În contextul modificărilor la prețurile cu amănuntul ale principalelor tipuri de produse petroliere și pentru informarea corectă a clienților noștri, compania Bemol Retail SRL a decis sa facă publice informațiile cu privire la costul de achiziție și formarea prețului de vânzare.

Costul de achiziție la produsele petroliere este determinat de costul de import, taxele și impozitele aferente devămării produselor, precum și costurile de transport legate de livrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest context, conform Legii privind piața produselor petroliere, precum și metodologiei de calcul aplicate de ANRE la determinarea costurilor reglementate atribuite exclusiv segmentului produselor petroliere, ultima modificare a prețului de vânzare cu amănuntul din 28 aprilie 2021 include următoarele componente financiare”.

Amintim că ieri, 5 mai 2021, legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere, care a fost votată de parlamentari la 9 aprilie 2021, a fost promulgată de către președintele Maia Sandu. Acum, în termen de maxim trei luni de zile, ANRE va trebui să întocmească şi să aprobe Metodologia, abia după care preţurile la carburanţi vor fi plafonate.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/