(video) Charge Cars – tânăra companie care a creat cel mai frumos Mustang clasic electric

Premieră deosebită peste câteva zile la Festivalul de Viteză de la Goodwood. În timp ce Ford este în proces de dezvoltare a unui crossover electric în stilul unui Mustang modern, tânăra companie britanică Charge Automotive (cu brandul său Charge Cars) este deja gata să ofere tuturor doritorilor un automobil sport electric făcut în stilul unui Mustang clasic!

Prima dată auziţi despre Charge Automotive? Atunci aflaţi că maşina din imagini este primul său proiect, iar dezvoltatorii acesteia au deja experiență în industria auto. Inginerii angajaţi au lucrat anterior la echipa de Formula 1 Williams, McLaren Automotive sau Jaguar Land Rover, şi da, toţi sunt pasionaţi de automobilele clasice.

Charge Automotive lucrează intensiv în colaborare cu lideri recunoscuţi din industrie precum: Arrival EV technology company,  prima platformă de curse AI din lume Roborace și producătorul de anvelope Michelin.

Asemănarea cu un Ford Mustang Coupe din 1967 nu este o plagiere sau rezultatul unei conversii a unor maşini clasice deja produse, exploatate şi eventual restaurate. Compania britanică dispune de o licenţă specială şi chiar are permisiunea de a folosi parțial panourile originale de caroserie, produse pentru piața pieselor de schimb. Însăşi maşina electrică este construită de la zero.

Deocamdată fără o denumire, acest electromobil este pus în mişcare de patru motoare electrice, câte unul instalat pe fiecare roată. Toate generează în total 476 CP şi un cuplu de 1.200 Nm, în timp ce cuplul de vârf la roţi ajunge la 7.500 Nm.

Datorită motoarelor individuale există şi un sistem de tracţiune integrală, însă care poate fi dezactivat, lăsând doar puntea din spate activă. Timpul necesar accelerării de pe loc şi până la 97 de km/h este de 3.99 secunde, iar viteza maximă este limitată la 240 de km/h.

Setul de acumulatori în care este stocată energia electrică necesară rulării are o capacitate de 64 kWh, care ar trebui să fie suficientă pentru o autonomie de până la 322 de km. Bateria poate fi încărcată de la un terminal DC cu o putere de 50 de kW.

Singurele imagini cu habitaclul maşinii, care se pot observa din clipurile video, ne arată un design minimalist. Toate comenzile vor fi integrate într-un sistem electronic cu un ecran tactil vertical în stilul celui găsit pe maşinile Tesla. Panoul de bord din spatele volanului de asemenea va reprezenta un monitor color.

Premiera publică a acestui electromobil va avea loc la Festivalul de Viteză de la Goodwood, după cum am menţionat anterior. Compania acceptă deja comenzi şi promite să înceapă livrările deja din septembrie 2019. Preţul de start anunţat este de 300.000 de lire sterline. În total vor fi construite 499 de exemplare.

Un motor electric

Cmentariile sunt închise