(video) De ce astfel de şoferi există în trafic? Situaţii de accident în care s-au pomenit mulţi dintre noi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Zilnic pot fi întâlnite situaţii de genul, însă cel mai des au loc în capitală, unde există trafic dens şi sute de camere de bord care să le surprindă. Cu riscul de a genera şi provoca accidente, astfel de şoferi prezintă un pericol pe străzi, nu? Dar întrebarea principală rămâne: de ce (se) procedează aşa, intenționat sau din lipsă de cunoștințe?

Dacă se face intenţionat, atunci astfel de cazuri sunt necesare de făcut public şi raportat. Penalizări multiple, dacă nu e suficientă una, ar putea redresa comportamentul în trafic al unui astfel de participant. Important este să existe probe solide care să motiveze poliţia să aplice legea.

Dacă se face din lipsă de cunoştinţe, o “penalizare” în această ordine de idei ar fi ca poliţia să ceară modificarea legii şi să impună obținerea unui certificat de prezenţă sau absolvire repetată a unui curs de instruire teoretică. Toate cheltuielile, evident, le va suporta posesorul nemeritatului permis de conducere.

Nu de alta, dar există o mare doză de probabilitate că astfel de încălcări şi situaţii de accident le comit anume cei care au lipsit aproape toate orele teoretice de la şcolile auto, prezentându-se doar la câteva de început sau spre final de sesiune, şi deja la orele practice. Astfel de absenţe cu siguranţă vor fi înregistrate şi în 2023, astfel că vom continua să avem persoane fără o educaţie auto completă pe drumurile publice…

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise