(video) Prioritate are o ambulanţă sau o coloană oficială de politicieni? Răspunsul poliției a înfuriat societatea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Probabil aţi văzut deja aceste imagini, ori încă nu, însă sunt deja destul de virale în spaţiul online, atât de virale încât au stârnit indignări în societate. Clipul video a fost analizat şi de poliţie, care a ţinut să vină cu o reacţie.

Cele întâmplate au avut loc în ziua de vineri la intersecția străzilor Alexei Sciusev şi 31 August 1989, ziuă în care membrii cabinetului de miniştri din România au venit pentru a se întâlni cu omologii lor de la Chişinău. Tot vineri, de la prima oră a dimineţii, IGP a anunţat că va împânzi mai multe străzi din centrul oraşului cu inspectori de patrulare pentru dirijarea traficului şi impunerea unor restricții temporare de circulaţie.

S-a întâmplat deci că această intersecţie, aflată chiar în apropiere de Spitalul de Urgenţă, să fie parte din itinerarul unei coloane oficiale. Practic concomitent de intersecţie se apropiase o ambulanţă care se deplasa în regim de urgenţă, însă aceasta a fost oprită de un poliţist care a ridicat braţul vertical, deşi exista şi timp şi spaţiu de manevră pentru continuarea deplasării acesteia.

Anume acest moment, această acțiune a poliţistului a stârnit indignare, motiv pentru care IGP şi-a exprimat reacţia printr-o postare pe Facebook.

📌Precizare privind acțiunile polițistului de patrulare, aflat ieri la dirijarea traficului în timpul deplasării unei…

Posted by Poliția Republicii Moldova on Saturday, 12 February 2022

Iar după acest comunicat internauții s-au înfuriat şi mai mult, dar pe incompetența forțelor de ordine sau pe lipsa unui bun simț? Reacţia IGP a atras atenţia şi a unui fost deputat, dar şi a unui fost secretar de stat! Puteţi accesa comentariile postării poliţiei pentru a citi toate opiniile.

Dar mai nou, însă, revolta a fost pe seama ultimului aliniat al comunicatului, acesta fiind contrazis de imaginile video de mai sus. Cel mai probabil poliția a văzut din start, împreună cu toată lumea, doar varianta inițială a clipului, una care nu spune nimic despre vreun pacient transportat.

De cealaltă parte, colegii de la realitatea.md scriu că ambulanța nu s-ar fi îndreptat de fapt la misiune, adică nu avea vreun pacient în ea și nici nu urma să preia pe cineva. Asigurări în acest sens au venit de la angajați din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Tot ei afirmă că ambulanța nu avea girofarul pornit, lucru care s-ar demonstra de imaginile video care nu arată reflexii de lumină albastră.

Oricum, indferent de faptul dacă părțile implicate și-au învățat sau au ignorat lecția, ținem să amintim că potrivit RCR, vehiculele cu regim prioritar de circulaţie sunt doar cele echipate cu lumini giratorii de culoare albastră şi/sau roşie şi cu semnale sonore speciale. Însă de prioritate beneficiază, de asemenea, conducătorii vehiculelor escortate de vehiculul cu regim prioritar de circulaţie! De aici și trebuie de tras concluzii, în raport cu cine primul a început să folosească intersecția.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/