Ultima oră! O nouă scumpire simțitoare la carburanţi! Motorina – plus 37 de bani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă zi, o nouă scumpire semnificativă a carburanţilor. Mâine, în Republica Moldova, preţul maximal al benzinei 95 în staţiile de alimentare nu va depăşi 24 lei şi 93 de bani, iar al motorinei standard 21 lei şi 88 de bani!

Tarifele plafon, în comparaţie cu situaţia la zi, au crescut cu 20 şi 37 de bani respectiv! Preţurile sunt cu adevărat istorice şi sunt pe cale să depăşească noi repere – 25 de lei litrul de benzină şi 22 de lei cel de motorină!

Preţul barilului de petrol Brent cu furnizare în martie şi-a continuat joi ascensiunea şi a urcat cu 3.48% în deschiderea pieţei futures din Londra, ajungând la 116.8 dolari, nivel maxim începând din august 2013, scrie agenţia EFE.

În timpul dimineţii, Brent chiar a depăşit 118 dolari/baril, iar un baril de petrol WTI costă deja 115 USD, pentru prima dată din septembrie 2008.

În ziua precedentă, preţul petrolului de referinţă în Europa s-a majorat cu 7.58% şi a închis la 112.93 dolari, după ce OPEC+ a decis să menţină planul de creştere moderată a producţiei, în pofida escaladării preţurilor, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Petrolul Brent înregistrează joi a patra zi consecutivă de creştere. Preţul a explodat de teama unei crize privind aprovizionarea globală în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/