Carburanţii se scumpesc semnificativ de mâine, mai ales motorina!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Creșterea prețurilor la petrol și, în consecință, la produsele petroliere derivate generează o majorare în continuare a valorilor maximale de comercializare cu amănuntul la benzină și motorină. ANRE spune că prețurile la produsele petroliere sunt puternic afectate acum de situația din Ucraina.

Doar în cadrul sesiunii din 1 martie, prețul petrolului marca Brent a crescut cu 11%, fapt ce a determinat comunitatea internațională să recurgă în regim extraordinar la deblocarea rezervelor strategice ale Agenției Internaționale de Energie, scrie zf.ro.

La rândul lor, cotațiile Platts, care reflectă prețul produselor derivate din petrol, au crescut doar în ultimele 2 zile cu 77$/tona la benzină și 113 $/tona la motorină.

În rezultat, pentru data de 03.03.2022, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

ANRE spune că monitorizează evoluția situației în regiune și depune eforturi constante în comun cu alte instituții responsabile pentru asigurarea statului cu volumul necesar de carburanți.

Utilizează asta:

Cmentariile sunt închise