(video) Premieră la Goodwood: Ford Puma a devenit hatchback plug-in hybrid pentru raliuri

M-Sport Ford World Rally Team (WRT) a prezentat astăzi, în premieră, noua mașină de rally – Puma Rally1 – care va introduce o nouă eră a electrificării în istoria competițiilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), începând cu 2022.

Noul Ford Puma Rally1 își face debutul la nivel mondial, la Goodwood Festival of Speed, dispunând de un propulsor hibrid de nouă generație care combină perfect performanța remarcabilă a motorului turbo pe benzină EcoBoost de 1.6 litri cu un motor electric sofisticat de 100 kW (136 CP) și o baterie de 3.9 kWh.

Pilotul M-Sport Ford WRT Adrien Fourmaux, alături de pilotul de teste al echipei M-Sport Ford, Matthew Wilson, vor conduce prototipul Puma Rally1 pe celebrul deal de la Goodwood pe parcursul următoarelor zile de eveniment. Acest prototip va fi apoi folosit pentru a pregăti mașina din sezonul 2022.

M-Sport Ford și-a anunțat la începutul acestui an angajamentul său pentru un nou acord de trei ani care introduce tehnologia hibridă la nivelul superior al competițiior globale de rally. Noul sistem sofisticat cu propulsie plug-in hybrid va oferi performanțe la nivel de competitie, precum și capacitatea de deplasare între orașe, localități și parcurile de service, între probe, folosind numai energia electrică.

Sistemul hibrid al Puma Rally1 funcționează utilizând principii similare cu versiunea de stradă Puma EcoBoost Hybrid, produsă de Ford la Craiova. Sistemul de propulsie captează energia pierdută în mod normal în timpul frânării și rulării libere și o stochează într-o baterie care poate alimenta un motor electric pentru a crește eficiența consumului de carburant în timpul rulării sau pentru a oferi un spor de performanță – în cazul Puma Rally1 până la 100 kW pentru impulsuri multiple de până la trei secunde în timpul conducerii sportive.

Similar cu tehnologia Plug-In Hybrid, disponibilă pentru clienții Ford pe vehicule precum Kuga Plug-in Hybrid, acumulatorul poate fi reîncărcat folosind o sursă de alimentare externă în punctele de service între etape, cu o reîncărcare care durează aproximativ 25 de minute. Având o greutate de 95 kg, sistemul hibrid este răcit cu lichid și aer și este găzduit într-o carcasă cu rezistență balistică, pentru a rezista la impactul cu rămășițele și forța inerțială în caz de accident.

În plus, din sezonul 2022, concurenții FIA WRC Rally1 vor folosi un carburant fără surse fosile, compus din elemente sintetice și biodegradabile pentru a produce un combustibil 100% sustenabil.

Ford are un parteneriat continuu cu M-Sport începând cu 1997, asigurând șapte Campionate Mondiale de Raliuri FIA și peste 1.500 de victorii pe probe. Noua Puma Rally1 va înlocui modelul M-Sport Ford Fiesta WRC, care a obținut trei titluri în Campionatul Mondial de Raliuri, de la introducerea sa în 2017.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/