(video) Premieră: Noul Citroen Ami – mobilitate 100% electrică accesibilă tuturor

0

Timp de 100 de ani, Citroen a demonstrat că prin curaj și creativitate mobilitatea poate să devină accesibilă pentru publicul larg. În cel de-al 101-lea an de existență a mărcii, Citroen dă marea lovitură și prezintă modelul Ami – 100% electric, apogeul proiectului care a debutat prin conceptul AMI ONE.

https://www.youtube.com/watch?v=74VfCw1FE2s

Cu o istorie de peste 100 de ani și vehicule legendare nonconformiste Citroen intenționează, cu Ami – 100% electric, să pună în anul 2020, bazele mobilității urbane accesibile pentru toată lumea. Inovația este în ADN-ul mărcii. Citroen propune soluții îndrăznețe, neașteptate și produse sau servicii inspirate în cea mai mare parte de clienții săi. Ca descendent direct al conceptului AMI ONE prezentat la Salonul Auto de la Geneva din martie 2019 și ca urmare a interesului crescut pe care l-a generat, Ami a devenit, în mai puțin de un an, o realitate.

Ami este un răspuns practic la noile așteptări în materie de mobilitate pe distanțe scurte: permite accesul facil în centrul orașelor, oferind mijloace de micro-mobilitate pentru toată lumea. Este o alternativă reală la scutere, biciclete, mopede și la transportul public la costuri accesibile, ce oferă noi stiluri de viață, orientate către universul digital.

Ami – 100% electric nu are echivalent în peisajul mobilității. Citroen prezintă o experiență de mobilitate 100% electrică, născută din dorința de a face această mobilitate accesibilă pentru toți.

“Timp de 100 de ani, Citroen a pus inovația și creativitatea în serviciul libertății de mișcare pentru toată lumea. Anul acesta, marca prezintă o nouă soluție de mobilitate urbană accesibilă tuturor: compact, protector, 100% electric, fără permis de conducere și accesibil. Ami – 100% electric își propune să fie o adevărată lovitură, o soluție adaptată la noile moduri de consum. Această idee grozavă a fost un concept în urmă cu un an. Suntem mândri că acest concept devine astăzi realitate”, a declarat Vincent Cobee, CEO Citroen.

Ami 100% electric pe scurt:

OBIECT DE MOBILITATE NONCONFORMIST

 • 100% ELECTRIC: zero emisii de CO2 în beneficiul tuturor și acces în centrul orașelor. Ușor de utilizat, Ami propune o rulare silențioasă și lină, și o baterie litiu-ion de 5.5 kWh care se încarcă în numai 3 ore de la o priză electrică standard de 220 V, la fel ca un smartphone, dar şi de la un Wall Box cu un cablu specific.
 • EFICIENT: oferă până la 70 de km autonomie, ceea ce este suficient pentru călătoriile zilnice interurbane. De propulsie răspunde un mic motor electric de 8 CP, iar greutatea totală cu bateria este de doar 485 kg.
 • COMPACT ȘI AGIL: este un cvadriciclu ușor ultra-compact, cu o lungime de 2.41 m, lăţime de 1.39 m (fără oglinzi) şi înălţime de 1.52 m, care are o rază de întoarcere de 7.20 m, Ami facilitează deplasările în oraș și manevrele de parcare. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 45 km/h. Roţile îi sunt cu jante de 14 inci.
 • CONFORTABIL ȘI PROTECTOR: mic pe dinafară, dar spațios la interior, Ami poate găzdui în deplin confort doi pasageri care călătoresc unul lângă altul într-un habitaclu închis și încălzit, extrem de luminos, dar protejat pe dinafară. Habitaclul este înconjurat de geamuri de jur împrejur şi chiar un acoperiş panoramic vine standard. Geamurile laterale se manipulează manual, precum cele din modelul legendar 2 CV. Scaunul şoferului poate fi reglat pe lungime, în timp ce al pasagerului este fix.
  • Gata pentru oraș, Ami vine cu (în funcție de alegerea personalizării) capace pentru roți, caroserii, autocolante pentru sferturi și acoperișuri sau capsule pe părțile laterale, cum ar fi inserțiile Airbump. În plus, Ami este flancat de oglinzi exterioare rotunjite, reglabile manual.
  • Barele de protecţie din față și cele din spate, partea inferioară a barelor de protecție și panourile inferioare ale corpului sunt, de asemenea, oglindite în față și în spate. Fiecare parte a caroseriei combină robustețea, ușurința de asamblare și manopera. Portierele sunt realizate în mod unic, cea din partea şoferului deschizându-se opus direcţiei de mişcare.
  • De asemenea, habitaclul beneficiază de raționalizarea numărului de materiale și elemente, în conformitate cu gândirea inteligentă din centrul procesului de proiectare. În poziția de conducere, ochiul este atras de modelul verificat folosit pentru afișarea panoului de instrumente situat pe coloana de direcție, împrumutat de la AMI ONE Concept care afișează informații relevante pentru citirea instantanee. În dreapta volanului există o zonă dedicată pentru găzduirea unui smartphone, care devine ecranul principal al tabloului de bord și oferă acces la navigație și muzică.
 • PERSONALIZABIL ȘI IMPUNĂTOR: Ami este o prezență unică, cu un design original și structură simetrică. Modelul oferă posibilități extinse de personalizare grație celor 7 versiuni şi mai multor pachete de accesorii colorate.

MOBILITATE ÎN SERVICIUL TUTUROR

 • FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE: accesibil de la vârsta de 16 în țările din Europa (de la 14 ani în Franţa)! Ami este disponibil pentru toți utilizatorii, cu sau fără permis de conducere.
 • “A LA CARTE”: Ami satisface nevoile tuturor utilizatorilor și poate fi accesat în orice moment prin servicii de car sharing, închiriere sau vânzare.  Durata acestor servicii poate varia de la un minut la un an sau chiar mai mult.
 • ACCESIBIL: oferte ultra-competitive, adaptate diferitelor tipuri de utilizare
  • Închiriere pe termen lung: 19.99 € pe lună (versiunea Ami; închiriere pe o perioadă de 48 de luni, avans 2.644 € și ecobonus 900€ TVA inclus, în Franța).
  • Servicii de car-sharing prin Free2Move: de la 0.26 €/min (în baza unui abonament lunar de 9.90 €, fără niciun angajament, în Franța).
  • Preț de achiziție: de la 6.000 de euro cu TVA inclus (versiunea Ami; bonus 900€ TVA inclus, în Franța).

O NOUĂ EXPERIENȚĂ A CLIENTULUI

 • EXPERIENȚĂ 100% ONLINE: pentru a descoperi, a configura și a achiziționa Ami în orice moment al zilei, 7 zile din 7.
 • NOI CANALE DE DISTRIBUȚIE: Ami beneficiază în Franța de un parteneriat cu Fnac Darty pentru a fi distribuit în magazinele participante și în rețeaua Citroen. Ami va fi prezentat clienților acolo unde se află aceștia, grație centrelor mobile dedicate de test-drive.
 • LIVRARE LA DOMICILIU: Pentru un plus de confort, Ami poate fi livrat direct la domiciliu.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata