Ford se alătură apelului către UE de a vinde doar vehicule 100% electrice din 2035

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Ford Europe, împreună cu alte 27 de companii din industria auto, au semnat un apel comun către Uniunea Europeană (UE) pentru a se asigura că toate mașinile și vehiculele comerciale noi din Europa au emisii zero începând cu 2035 și pentru a stabili obiective obligatorii pentru infrastructura de încărcare.

Într-o scrisoare comună trimisă legislatorilor UE, semnatarii insistă că eliminarea de pe drumuri a vehiculelor care ard combustibili fosili este imperativă pentru ca Europa să-și atingă obiectivul de zero emisii până în 2050. Aceasta include adoptarea unei legislații care stabilește standarde și un calendar clar de urmat pentru industrie și furnizori, pentru a asigura tranziția la vehiculele electrice.

„Noi cei de la Ford Europe credem că libertatea de mișcare merge mână în mână cu grija pentru planeta noastră și pentru fiecare individ. De aceea, ne propunem ca toate vehiculele Ford să aibă emisii zero până în 2035. Pentru a realiza acest obiectiv cu succes, factorii de decizie din UE trebuie, de asemenea, să stabilească obiective naționale obligatorii pentru o infrastructură de încărcare electrică fără probleme, care să răspundă cererii tot mai mari de vehicule electrice.”

Stuart Rowley, președinte Ford Europe

Pentru a coincide cu acest apel, Rowley va lua parte pe 18 mai la European Car Climate Summit, găzduit de grupul de companii Transport and Environment, în calitate de membru al panelului care discută momentul potrivit pentru ca întreprinderile, muncitorii și consumatorii să treacă la mobilitate electrică.

Factorii de decizie din UE decid în prezent cu privire la noi reguli privind mașinile eco, în urma unei propuneri a Comisiei UE – susținută de semnatari – conform căreia numai mașinile și autovehiculele comerciale noi cu emisii zero pot fi vândute în întreaga UE începând cu 2035. Parlamentul European și guvernele UE își vor decide pozițiile în iunie, legea finală urmând să fie adoptată în toamnă.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Ford se angajează să aibă grijă de mediu și să se asigure că generațiile viitoare vor trăi într-o lume durabilă. În ultimele 12 luni, Ford Europe a introdus o serie de inițiative pentru a aduce o contribuție pozitivă la un viitor mai durabil, prezentate în European Sustainability Digest 2022.

Acest rezumat – care urmează lansării raportului global Ford de sustenabilitate și financiar – detaliază pașii importanți pe care Ford îi face pentru a viza o amprentă neutră de carbon în Europa, în fabricile sale și la furnizorii săi, până în 2035.

Toată energia electrică livrată către fabricile companiei din Europa este deja 100% regenerabilă. Producția planificată de vehicule electrice în Köln, Germania, este așteptată să fie de 1.2 milioane de vehicule pe parcursul a șase ani, cu o investiție totală în produs de 2 miliarde de dolari, contribuind la livrarea mai multor vehicule electrice clienților din Europa.

Rețeaua de încărcare BlueOval a Ford are peste 300.000 de puncte de încărcare în Europa, în timp ce pentru angajații Ford, 1.000 de stații de încărcare vor fi adăugate în locațiile europene ale companiei până în 2023.

Compania este, de asemenea, mândră că face parte din RouteZero, o coaliție globală care lucrează pentru atingerea obiectivului de a avea 100% vehicule complet electrice la nivel global până în 2040.

Pentru a îmbunătăți sustenabilitatea lanțului de aprovizionare, Ford Europe a semnat recent două inițiative cheie care urmăresc să stabilească standarde industriale pentru schimbul de date între parteneri și evaluarea sustenabilității locațiilor de producție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata