(video) Instanța a aplicat sechestru pe toate bunurile lui Gheorghe Begu, şoferul care a lovit-o pe Marcela Paladi pe viaduct

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Șoferul mașinii care a fost implicată în accidentul de pe viaduct din luna februarie s-a ales cu toate bunurile mobile şi imobile sechestrate. Valoarea lor se ridică la circa 1.3 milioane de lei.

Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, asta după ce miercuri, în prima ședință din acest dosar, avocatul Marcelei Paladi a depus demersul pentru a putea fi încasat prejudiciul moral.

În cadrul ședinței amânate pentru astăzi, inculpatul Gheorghe Begu a pledat vinovat în fața instanței.

Reportajul după ședința de ieri:

Reportajul după ședința de astăzi:

Colegii de la Newsmaker citează declaraţiile lui Begu din cadrul şedinţei de astăzi:

Potrivit acestuia, era treaz și concentrat pe drum, însă, dintr-un motiv inexplicabil pentru el, nu a văzut mașinile stând pe șosea. El spune că abia în ultimul moment a observat-o pe Marcela, dar nu a avut timp să evite coliziunea. Begu a spus că ningea atunci și vizibilitatea era slabă.

El a remarcat că după ciocnire a încercat să acorde primul ajutor Marcelei, dar sângera abundent, ceea ce a fost greu de oprit. Inculpatul a mai declarat că în jur erau multe persoane, dar aproape nimeni nu a sărit în ajutor, cu excepția unui cetăţean străin. Pe a doua rănită, prietena Marcelei care a suferit răni uşoare, nu a văzut-o.

„Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat asta. Am încercat să fac tot ce am putut. A doua zi am încercat să o vizitez la spital, dar, din moment ce nu sunt rudă, nu m-au lăsat să intru. Apoi i-am luat telefonul Mariei (prietenei Marcelei) și i-am trimis un mesaj pentru a obține numărul de telefon al Marcelei. Mi-au dat numărul tatălui ei. L-am sunat câteva zile mai târziu și i-am spus că sunt gata să ajut – indiferent ce s-ar întâmpla. I-am scris regulat, dar nu mi-a răspuns. Atunci a început situația cu mass-media: din cauza rușinii și a fricii, m-am oprit din scris. Acum două săptămâni, l-am sunat din nou pe tatăl ei, i-am spus că sunt gata să ajut, dar din nou nu mi-au răspuns.”

Inculpatul a fost de acord cu cererile victimelor privind despăgubirea prejudiciului moral și material, dar a spus că este incapabil să achite integral sumele necesare. Și-a exprimat și teama că s-ar putea să-și piardă locul de muncă, dar după aceea a spus că va plăti cât va stabili instanța.

De cealaltă parte, rudele Marcelei susțin că șoferul care a accidentat-o nu a venit să o viziteze. Acesta l-ar fi contactat o singură dată pe tatăl Marcelei și s-a arătat gata să contribuie financiar la tratament, însă ulterior nu a mai luat legătura cu ei. De asemenea, din câte puteţi vedea şi în reportajele de mai sus, a încercat să o evite pe Marcela şi până astăzi nu şi-a cerut personal iertare.


Încă o informație de actualitate:

Șoferița de troleibuz, care a lovit mortal în după-amiaza zilei de 24 martie o fetiță de 12 ani, a fost eliberată din Penitenciarul nr. 13 și plasată în arest preventiv la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Newsmaker de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

Anterior, procurorii spuneau că au cerut aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința șoferiței pentru a evita distorsionarea circumstanțelor importante pe caz.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/