(video) Premieră la Goodwood: Noul Ineos Grenadier își arată interiorul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Ineos Grenadier, modelul făcut cu inspirație din vechiul Land Rover Defender, își arată pentru prima dată interiorul. Numărul de comenzi fizice pur și simplu impresionează!

Ținem să amintim că acest SUV, care apropo poate fi văzut de astăzi și la Festivalul de Viteză de la Goodwood, este ideea lui Jim Ratcliffe, șeful concernului chimic Ineos și un mare fan al clasicului Defender. În 2017, el a fondat divizia auto Ineos Automotive, a reunit o echipă de specialiști și face pași concreți pentru a aduce pe piață o mașină de teren.

Aproximativ 130 de prototipuri au fost deja construite și sunt în prezent testate în diferite părți ale lumii (pe o distanță-target totală de 1.8 milioane de km)! Și acum compania a prezentat interiorul viitoarei mașini.

Potrivit dezvoltatorilor, aceștia s-au inspirat din designul cabinelor de avioane, nave maritime și chiar a tractoarelor, unde funcționalitatea este pusă în prim plan, iar designul este secundar. În habitaclul lui Grenadier “este tot necesarul și nimic de prisos”.

Pe consola centrală există butoane și diverse comenzi rotative instalate la o distanță generoasă unele de celelalte, astfel încât utilizatorul să le poată utiliza cu încredere, chiar și cu mănuși pe mâini. O caracteristică specială constituie și inscripțiile, denumirea comenzilor, cu un font minimalist și ușor de citit.

Într-un stil similar decorat este și consolă de pe tavan, acolo unde se găsesc toate butoanele de control al arsenalului de sisteme pentru off-road. Există, de asemenea, opt comenzi de rezervă care pot fi setate pentru a controla echipamente suplimentare.

O notă modernă va fi redată totuși prin sistemul multimedia ce va fi operat pe un monitor tactil de 12.3 inci. Acesta va include și un sistem unic de navigație în off-road (va putea înregistra și crea online trasee în afara drumurilor, care nu sunt pe hărți), pe lângă suport al interfețelor moderne Apple CarPlay și Android Auto.

De cealaltă parte, panoul de bord din spatele volanului va reprezenta un ecran destul de compact pe care vor fi afișate doar indicațiile cheie. Mărimea sa nu se anunță și posibil ar mai putea suporta careva modificări.

Fiind o mașină care se va exploata mai mult prin off-road, dispune de materiale decorative rezistente la uzură în timp. De exemplu, scaunele frontale Recaro au suporturi laterale pronunțate și o tapițerie textilă ce respinge apa. Totodată, nu va fi o problemă dacă apă va ajunge cumva și pe podea, asta pentru că acolo sunt integrate niște găuri de scurgere pe lângă covorașe din cauciuc. Opțional se va oferi o tapițerie din piele scumpă pentru scaune și un covor textil pe podea.

O trapă obișnuită sau vreun acoperiș panoramic modelul nu va avea, dar în schimb va putea fi comandat cu o pereche de trape compacte deasupra scaunelor frontale. Sub bancheta din spate, dedicată pentru trei pasageri, există un spațiu de stocare a obiectelor mai de valoare.

Detalii tehnice despre Grenadier încă nu se cunosc. Anterior s-a menționat că va folosi motoare pe benzină și motorină marca BMW, desigur, reconfigurate la specificul SUV-ului. În tandem cu acestea vor funcționa și cutii de viteze automate folosite de BMW, care au un levier caracteristic. Însă sistemul de tracțiune integrală nu va fi xDrive, ci unul propriu, cu demultiplicator și trei diferențiale, printre altele.

Noul Ineos Grenadier va fi produs în Franța, la o uzină cumpărată de la Daimler. Comenzile pentru mașină vor fi procesate din octombrie 2021, iar livrările sunt programate să înceapă din iulie 2022.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/