(video) Laura – primul asistent virtual al mărcii Skoda

Skoda anunţă premiera noului Digital Assistant – un proaspăt sistem îmbunătățit de control vocal care se numeşte Laura și care înţelege vorbirea nativă a celui din spatele volanului. Asistentul este o parte integrată a sistemului multimedia Amundsen şi devine disponibil iniţial pe noile Kamiq şi Scala.

Introducerea de către producătorul auto ceh a noului asistent digital consolidează poziția celor două noi modele ca pionieri în infotainment şi conectivitate în segmentele de maşini din care fac parte.

Noile Skoda Kamiq şi Scala pot fi controlate acum şi prin ajutorul Laura. În maşinile echipate cu sistemul multimedia de top, asistentul virtual poate fi activat prin pronunţarea sintagmei “OK, Laura”, fără a fi nevoie de a apăsa un buton sau altă comandă. Laura poate înțelege chiar vorbirea naturală, astfel încât șoferii nu se vor simţi limitați doar la un set de comenzi sau fraze prestabilite pe care trebuie să le memoreze.

Sistemul de control vocal nou, îmbunătățit și conectat la reţeaua online, poate răspunde la întrebări despre o mare varietate de subiecte și se poate supune comenzilor. Acesta va începe navigaţia la o destinație dorită, poate găsi o piesă muzicală preferată sau să scrie un SMS prin dictare, de exemplu. Laura suportă deja șase limbi: engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană și evident cehă. Dacă este necesar, sistemul poate chiar să înțeleagă dialecte mai dificile.

Cu un card eSIM la bord, inclus standard, noile Skoda Kamiq şi Scala sunt întotdeauna online. Acest lucru permite Laurei să combine perfect datele de la bord şi cele online și, astfel, să răspundă rapid și flexibil la orice situație. Tranziția dintre serviciile online și offline este atât de rapidă încât ocupanții nu vor fi niciodată conștienți de aceasta.

Conducătorii auto mai pot întrerupe dialogul cu Laura în orice moment și pot folosi o nouă comandă, fără a fi nevoie să aștepte pentru ca sistemul să finalizeze răspunsul. Acest lucru accelerează foarte mult timpii de răspuns. Mai mult decât atât, în timpul unei conversații, volumul radio sau Media Player-ului este redus, mai degrabă decât dezactivat complet, ceea ce favorizează sentimentul de a avea o conversație naturală, relaxată.

Caracteristicile asistentului digital sunt supuse dezvoltării continue, îmbunatățirii și expansiunii. Sistemul va fi disponibil în viitorul apropiat şi pe alte modele din gamă. La fel ulterior, Laura va fi capabilă să controleze anumite funcții ale vehiculului și să răspundă și mai flexibil pentru a finaliza propozițiile, permițând chiar și un fel de convorbire digitală.

Alte aplicații potențiale ale sistemului de control vocal îmbunătățit, care ar putea deveni disponibile la o dată ulterioară, vor include zone online Skoda din afara vehiculului cum ar fi: aplicații mobile și web, precum și configuratorul online.

Cmentariile sunt închise