(video) Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Braziliei după ce a fost descalificat din calificare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul britanic Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, desfăşurat duminică pe circuitul Interlagos, reducând la doar 14 puncte diferenţa faţă de olandezul Max Verstappen în clasamentul Campionatului Mondial, cu trei curse înainte de finalul sezonului.

Hamilton, care a plecat de pe poziţia a 10-a a grilei de start, în urma unei penalizări pentru schimbarea motorului monopostului său, a oferit o adevărată lecţie de pilotaj cu această ocazie, obţinând prima sa victorie după o lună şi jumătate de “pauză”, aceasta fiind a 101-a din cariera sa.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Marele Premiu al Braziliei, anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, a fost al treilea şi ultimul din 2021 care a propus un nou format, cu calificările programate vineri şi o cursă de sprint calificativă desfăşurată sâmbătă, care a stabilit grila de start a cursei de duminică.

Lewis Hamilton a plecat de pe ultimul loc în sprintul care a decis grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei (cursă specială de 100 km, adică 24 de tururi de circuit fără intrare la boxe; primii trei clasați primesc și puncte bonus – 3 pentru primul loc) şi asta dintr-un motiv destul de curios. Campionul mondial a fost descalificat după nereguli legate de sistemul DRS la eleronul posterior (acesta s-ar fi deschis mai mult decât permite regulamentul).

Secretul a fost descoperit de Max Verstappen. Acesta a inspectat monopostul Mercedes al britanicului în parcul unde au fost aduse mașinile şi pentru că a făcut asta Red Bull Racing s-a ales cu o amendă în valoare de 50.000 de euro. 

Următoarea etapă a sezonului, Marele Premiu al Qatarului, va avea loc în data de 21 noiembrie pe circuitul de la Losail.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise