(foto) O firmă din Marea Britanie îţi poate face BMW-ul M3 E30 mai aproape de ideal

Firma britanică Redux Leic

Firma britanică Redux Leichtbau a prezentat un restomod făcut pe baza modelului BMW M3 în caroserie E30. În procesul de construcţie a mașinii, specialiştii din cadrul companiei au aplicat o abordare similară cu cea utilizată de către celebrul atelier Singer pentru crearea unei analogii moderne a clasicului Porsche 911.

Drept rezultat, acest BMW are acum un șasiu reparat şi întărit, un motor mai puternic, o suspensie reglabilă și un habitaclu complet reproiectat cu un panou de bord digital.

Procesul de restaurare/tuning a unui M3 E30 începe prin analiza şi dezasamblarea totală a unui exemplar care, pentru acest proiect, trebuie “donat” de către client sau compania îl va ajuta să găsească unul potrivit.

În cazul în care este utilizat un automobil cu defecte, Redux Leichtbau va avea grijă să îndrepte caroseria, să o curețe de coroziune şi să o întărească. Pentru acest lucru sunt folosite o serie de componente metalice care sunt făcute la comandă.

Vezi şi: (foto) Cel mai fierbinte BMW M3 E30 a fost evaluat la 140.000 de dolari

Sub capotă la fel se face ordine pentru a instala un motor S14 care are un volum mărit de la 2.3 la 2.5 litri, biele şi pistoane noi, un nou radiator, o unitate de control de la Motec şi un sistem de admisie din fibră de carbon (pentru versiunea maşinii cu motor natural aspirat), alături de un acumulator nou şi mai uşor, etc.

La cererea clientului, automobilul poate fi echipat şi cu un turbo compresor custom, prin intermediul căruia inclusiv, motorul va ajunge să producă deja 387 de CP şi 528 Nm de cuplu. Noile caracteristici dinamice nu se anunţă.

Cutia de viteze aleasă este una mecanică cu cinci trepte scurtate, cu un ambreiaj uşor şi care lucrează împreună cu un diferențial cu alunecare limitată. Pe partea de şasiu mai există intervenţii la suspensia care fost înlocuită complet cu una cu amortizoare coil over EXE-TC ajustabile în trei poziţii (opţional în patru poziţii), instalarea unor noi stabilizatoare anti ruliu şi a unor mecanisme de frânare AP Racing cu discuri de 355 mm şi cu şase pistoane în faţă, alături de unele de 330 mm şi cu patru pistoane în spate, printre altele.

Jantele sunt din aluminiu forjat de model T-6061 şi pot fi acoperite de anvelope Michelin Pilot Super Sport/Sport 4 (slick sau semi slick fiind oferite opţional). Încă o opţiune pot fi mecanismele de frânare carbo-ceramice de la SICOM, cu discuri de 380 şi 360 mm respectiv şi cu câte patru pistoane în etriere, alături de plăcuţe de frână ceramice.

La alegere, habitaclul lui E30 poate rămâne cel original, dar restaurat, ori unul modificat în baza preferinţelor clientului. Dacă se doreşte un automobil care va fi utilizat zilnic pentru călătorii se propune reparaţia/înlocuirea scaunelor faţă Recaro, păstrarea locurilor din spate şi instalarea unui sistem audio premium, etc.

Dacă proprietarul alege să o folosească mai mult pe circuite, se propune un volan diferit, un levier al cutiei de viteze diferit, scaune noi Recaro cu centuri cu prindere în şase puncte, noi covoraşe, mânere diferite pentru deschiderea uşilor, instalarea unei cuşti de protecţie cu sistem anti incendiere, eliminarea scaunelor spate şi altele.

Redux Leichtbau intenționează să facă doar 30 de astfel de maşini. Despre cât costă o astfel de transformare cel mai probabil se discută în mod individual.

Vezi şi: (foto) Băieţii de la Vilner merg în concediu şi prezintă ultimul proiect al anului – un unic BMW E30 M3 Evo

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/