(video) Rimac Nevera – cel mai rapid electromobil de producţie din lume! Viteza maximă atinsă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rimac Nevera a demonstrat că îşi poate atinge viteza maximă declarată la momentul premierei sale. Fiind capabilă de 412 km/h (258 mph), a devenit oficial cea mai rapidă mașină electrică de producție din lume, acum fiind demonstrat acest lucru!

Recordul îl urmează pe cel din 2021 în care s-au înregistrat 8,582 secunde pentru parcurgerea unui sfert de milă, ceea ce a făcut-o inclusiv mașina de producție cu cea mai rapidă accelerație din lume.

Echipa Rimac a căutat în mod special un oval cu linii drepte suficient de lungi pentru a atinge viteza maximă a lui Nevera, ajungând în cele din urmă pe pista Automotive Testing Papenburg din Germania, cu două linii drepte de 4 km. Poligoane în care este posibil să se atingă viteze de peste 400 km/h sunt foarte puține și foarte îndepărtate deoarece este foarte rar ca o mașină să poată atinge chiar și această performanță.

Nevera a fost setat în modul său de viteză maximă, creând un profil aerodinamic care echilibrează rezistența și forța aerodinamică pentru a asigura stabilitate la viteză mare. Echipat cu anvelope Michelin Cup 2R (legale de utilizat pe drumurile publice) și sub supravegherea unui tehnician Michelin pentru a verifica starea acestora, a început cursa de stabilire a recordurilor.

La volan s-a aflat Miro Zrnčević, şeful şoferilor de teste și dezvoltare al Rimac. A fost provocarea lui să obțină intrarea perfectă în linie dreaptă din secțiunile în curbă ale pistei pentru a oferi mașinii cea mai bună șansă posibilă de a ajunge la viteza maximă. Pe măsură ce mașina a ieșit din curbă, călătorind cu aproximativ 250 km/h, Miro a apăsat în podea acceleratorul.

Viteza maximă a fost măsurată folosind un Racelogic V-Box, un dispozitiv de măsurare de înaltă precizie bazat pe GPS. Viteza maximă de 412 km/h a fost o țintă stabilită de echipa Rimac atunci când mașina a fost prezentată pentru prima dată sub forma prototipului C_Two la Salonul Auto de la Geneva în 2018 și abia acum – după o dezvoltare colectivă de 1.6 milioane de ore – a fost verificată.

A călători cu 412 km/h, sau 258 mph, înseamnă a călători cu o treime din viteza sunetului!

Apropo, abia acum ni se spune despre un lucru neştiut: Nevera este livrat clienților cu o viteză maximă limitată la 352 km/h, dar poate atinge viteza maximă de 412 km/h în evenimente speciale pentru clienți, cu sprijinul echipei Rimac și în condiții controlate! Deoarece anvelopele sunt supuse unui stres enorm în timpul unor astfel de rulări, majoritatea precauțiilor sunt direcționate către asigurarea că anvelopele sunt reglate corect pentru viteze atât de mari. 

Producția unicului Nevera este în prezent în curs de desfășurare la sediul Rimac de la periferia Zagrebului, Croația, iar primele mașini sunt deja la clienți din întreaga lume.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/