(video/update) Hipercarul electric de lux Pininfarina Battista a primit încă un update vital

(update 21.08.2019) O versiune îmbunătățită a Pininfarina Battista a fost prezentată la un eveniment cu uşile închise, organizat în House of Automobili Pininfarina în cadrul Monterey Car Week, acum câteva zile. Creatorii şi-au anunţat clienţii că au reuşit să mărească autonomia maşinii.

Drept rezultat al prezentării locale şi al acestui update, compania ne spune că numărul de rezervări a exemplarelor dedicate pieței nord-americane s-a dublat.

Amintim că noutatea a debutat în acest an la Salonul Auto de la Geneva. Cea mai performantă maşină italiană produce 1.900 de cai putere şi poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în mai puţin de două secunde. Viteza maximă este limitată la 350 de km/h, iar autonomia declarată iniţial era de 450 de km.

Acum, înainte de startul oficial al vânzărilor, compania a mai lucrat acasă asupra modelului în special la capitol aerodinamic. Drept rezultat, autonomia i-a fost mărită cu încă 50 de km până la un total de 500.

La fel în State, italienii le-au arătat clienţilor un concept misterios numit PURA Vision. Compania îl numește “viitorul mașinilor de lux”, care este conceput pentru a “inspira potențialii clienți și pentru a demonstra filosofia de design unic a Automobili Pininfarina”. Deocamdată automobilul este un showcar pe care îl putem vedea doar parţial pe câteva imagini. Debutul public al conceptului va avea loc în 2020, cel mai probabil din nou la Salonul Auto de la Geneva.


(21.06.2019) Hipercarul electric de lux Pininfarina Battista a primit un update. Anume astfel va ajunge la clienţi

Hiper automobilul Pininfarina Battista a fost modernizat înainte de startul producţiei în serie. Versiunea actualizată într-o culoare Blu Iconica a fost pregătită pentru a fi prezentată la Turin Auto Show până mâine, 23 iunie.

Maşina actualizată

După testele aerodinamice, dezvoltatorii au schimbat designul părții frontale, îndepărtând fanta caracteristică de pe întreaga lățime a mașinii pe care am văzut-o la Salonul Auto de la Geneva. Unele suprafețe corporale sunt, de asemenea, optimizate.

Ca urmare a prezentării sale în Torino, programul care a fost pregătit pentru Battista va trece la o următoare fază de teste simulate, teste în tunel eolian și primele programe de dezvoltare pe circuit sub îndrumarea fostului pilot de Formula 1 și actual pilot în Formula E, Nick Heidfeld.

Brandul Automobili Pininfarina a fost anunțat la cursa de Formula E din Roma, în 2018 și în mai puțin de un an a prezentat primul său model Battista la Salonul Auto de la Geneva. Doar 50 de exemplare dintr-un total de 150 sunt disponibile pentru comandă în Europa printr-o reţea mică de specialişti şi comercianții cu amănuntul. Potențialii clienți sunt invitați să aplice pentru a avea propria lor mașină folosind un serviciu online ce poate fi accesat aici.

Fiecare dintre cele 150 de automobile planificate vor fi construite manual la Pininfarina S.p.A, în Cambiano, aproape de Torino, acolo unde au fost realizate noile detalii de design. Cea mai puternică maşină de producţie italiană are un preţ de start de 2 milioane de euro.

Cmentariile sunt închise