Aston Martin „se întoarce” în Formula 1 după o pauză de peste 60 de ani

Aston Martin „se întoarce” în Formula 1 după o pauză de peste 60 de ani! Echipa de Formula 1 SportPesa Racing Point, fosta Sahara Force India, îşi va schimba din nou denumirea din sezonul următor din 2021 în Aston Martin Formula 1 team!

Se va întâmpla ca parte a unui acord de investiții între producătorul britanic de mașini și Lawrence Stroll, miliardarul canadian şi tatăl pilotului actual de F1, Lance Stroll, care este şi proprietarul Racing Point.

racing point
FOTO: formulaspy.com

În urma unei ședințe a Consiliului de Administrație al Aston Martin de joi seara, s-a confirmat în această dimineață că un consorțiu condus de Stroll a cumpărat o cotă de 16.7% din companie pentru 182 de milioane de lire sterline în schimb!

În dosarele depuse la Bursa de Valori din Londra, vineri dimineață, care au detaliat investiţia, a fost clar că o implicare „îmbunătățită” a F1 pentru Aston Martin a fost considerată esențială. Într-un document se menţionează în acest sens:

„Aston Martin Lagonda a intrat într-o foaie de mandat obligatorie din punct de vedere juridic, conform căreia echipa Racing Point F1 va deveni echipa Aston Martin F1 works, cu efect din sezonul 2021. Acest acord este valabil iniţial pentru o perioadă de 10 ani, iar Aston Martin Lagonda va primi un interes economic prin echipă”.

Acordul va include sponsorizarea Aston Martin din 2021 și pe o perioadă de patru ani, care poate fi extinsă cu condiția anumitor condiții. Înainte de rebranding-ul Racing Point, Aston Martin își va pune punct relației de sponsorizare a Red Bull Racing până la sfârșitul acestui sezon, înainte de încheierea acestei tranzacții.

Deși relația Red Bull și Aston Martin se va încheia în F1, s-a confirmat, de asemenea, în baza unui acord separat între cele două companii, că vor continua să colaboreze până când toate unităţile hipercarului Valkyrie vor fi livrate, startul producţiei modelului fiind programat pentru a doua jumătate a acestui an.

Racing Point îl are pe Sergio Perez în cadrul unui contract pe termen lung pentru echipă, iar fiul lui Lawrence Stroll, de asemenea, este setat să rămână pe poziţie pentru o perioadă nedeterminată de timp. Echipa are şi o înţelegere pe termen lung cu Mercedes-AMG pentru livrarea de motoare, existând sugestii că în viitor cele două părţi vor avea legături tehnice mai strânse.

De cealaltă parte, pentru Aston Martin Lagonda aceşti bani sunt o necesitate stringentă în vederea pornirii producţiei în masă de SUV-uri DBX şi lansarea altor două supercaruri în anii care vin.

Potrivit informaţiilor oficiale din istoria Aston Martin, compania britanică a mai fost prezentă în Formula 1 în secolul XX, dar cu o echipă de uzină. A concurat în sezoanele din 1959 şi 1960 cu modele Aston Martin DBR4 şi DBR5, însă în urma rezultatelor slabe a decis să se retragă din campionat după finalul sezonului din 1960.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/