(video) Drag race: Lamborghini Aventador SV vs Huracan Performante. Mai trebuie de plătit în plus?

0

Lamborghini Aventador nu este deja o maşină tânără şi urmează să-i vedem urmaşul abia după 2020. Din 2011 şi până în prezent a fost lansată în mai multe versiuni şi modele speciale derivate, toate având la bază un motor natural aspirat de 6.5 litri. Încă mai poate face faţă provocărilor?

Acest lucru au încercat să-l afle colegii de la Carwow, care au aliniat versiunea SuperVeloce cu 750 de CP (prezentată în 2015) şi fratele său mai mic Huracan Performante pe pista umedă a unui aerodrom. Ultimul a fost lansat în 2017, are cu doi cilindri şi cu 110 CP mai puţini.

După rezultatele a două teste ale dinamicii accelerării de pe loc, din mers de la 80 km/h şi a performanţelor frânelor de la 112.65 km/h, se poate pune întrebarea: mai merită în prezent de plătit în plus pentru un supercar cu V12?

Amintim că Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce produce 750 CP şi 690 Nm cu ajutorul agregatului anterior menţionat şi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală, dar şi a unei cutii de viteze robotizate cu un singur ambreiaj, poate face 0-100 de km/h în doar 2.8 secunde, în timp ce viteza maximă este declarată limitată la 350 de km/h. Greutatea îi este de 1.525 de kg.

Relativ proaspătul Lamborghini Huracan Performante oferă 640 CP şi 600 Nm de cuplu dintr-un V10 natural aspirat de 5.2 litri. La fel are un sistem de tracţiune integrală şi o cutie robotizată cu şapte rapoarte, însă cu dublu ambreiaj. Poate realiza sprint-ul 0-100 de km/h în 2.9 secunde şi poate rula cu peste 325 de km/h. Greutatea îi este de 1.382 de kg.

Diferenţa de preţ dintre ambele modele este de aproape două ori, primul costând peste 500.000 de dolari.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/