(foto) Premieră: Noul Skoda Kamiq Monte Carlo

Tradiția Skoda, de a oferi o versiune sportivă sub forma unui nivel de echipare numit Monte Carlo, se va extinde şi asupra noului Kamiq. Cel mai recent SUV compact al mărcii adoptă acum o serie de caracteristici pentru a evoca succesul Skoda în istoria raliurilor și, de asemenea, dispune de un nivel modernizat de echipamente.

Skoda Kamiq este al doilea SUV al mărcii cehe care se lansează într-o versiune sportivă Monte Carlo, primul fiind Skoda Yeti.

Denumirea Monte Carlo este folosită pentru a identifica versiunile în stil sport ale modelelor compacte Skoda. Acestea reprezintă splendoarea și glamourul Principatului Monaco, precum și istoria curselor cu motor a raliului de la Monte Carlo, un eveniment care datează din 1911 și în care Skoda a avut mai multe succese de-a lungul anilor.

Primul model al producătorului care a purtat denumirea Monte Carlo a fost o ediție limitată în 1936 a Skoda Popular. În prezent, linia de modele Monte Carlo va fi completată de Fabia, Scala şi Kamiq.

În plus față de farurile caracteristice divizate full-LED, Skoda Kamiq Monte Carlo va fi pus la dispoziţie cu un cadru negru lucios în jurul grilei radiatorului, pentru un aspect dinamic și distinctiv. Alte accente cu o culoare similară se extind la părți ale barei de protecție față, capacele oglinzilor retrovizoare, railings-urile de pe acoperiș, pragurile laterale și inscripția SKODA poziționată central pe hayon.

Standard se vor oferi un set de jante din aliaj de 17 inci, în culoare neagră şi cu design specific Monte Carlo. Unele de 18 inci sunt disponibile ca opţiune.

Nivelul de echipare mai include geamuri laterale fumurii, un acoperiş panoramic, difuzor posterior negru, denumirea modelului în litere negre, stopuri full-LED şi insigne speciale pentru o identificare mai uşoară.

Şi habitaclul se remarcă prin accente sportive. Scaunele frontale sport sunt reglabile pe înălţime, au tetiere integrate şi o tapiţerie specială Monte Carlo. Ornamentele decorative și panoul de instrumente au de asemenea un design independent. Volanul sport multifuncțional este oferit cu piele perforată şi cu cusături contrastante de culoare roşie. Aceeaşi combinaţie de piele şi cusături se găseşte pe levierul cutiei de viteze şi maneta frânei de mână.

Un alt accent roșu vine sub forma iluminării ambientale cu LED-uri a consolei centrale, spaţiului din zona pedalelor și a compartimentelor de depozitare ale ușilor. Deflectoarele de aer impresionează cu nişte elemente cu aspect cromat, iar nivelul de echipare include și lumini LED pentru citit.

Pedalele conţin inserţii în stilul aluminiului, diferite sunt covoraşele, inscripții SCALA pe pragurile interioare de la uşi şi un tavan de culoare neagră pentru o ambianţă interioară sportivă.

Noul Skoda Kamiq Monte Carlo își va face debutul împreună cu Skoda Scala Monte Carlo între 10 și 22 septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt. Noul nivel de echipare de top pentru Kamiq poate fi combinat cu toate motoarele disponibile pentru el. Livrările vor începe în trimestrul al patrulea al lui 2019.

Cmentariile sunt închise