(video) Atenţie la maşinile parcate pe marginea drumului! Cum o şoferiţă a rămas fără o portieră practic instant

Accident stupid, neplăcut şi de învăţătură pentru toţi posesorii şi conducătorii de maşini. Acum câteva zile, şoferiţa unei Toyota Corolla a rămas fără portieră după ce a deschis-o, fără ca să se asigure, direct în faţa altei maşini care se deplasa pe aceeaşi stradă.

Rulând pe strada Burebista din capitală, cu o viteză mai mică de 30 de km/h, conducătorul automobilului care avea la interior camera ce a surprins imaginile, nici nu a putut reacţiona ca atare pentru că deschiderea uşii maşinii parcate a fost foarte bruscă şi largă. Prima deschidere a portierei cu siguranţă a fost observată, dar aceasta nu a fost atât de largă, cel mai probabil conducătorul din spatele camerei crezând că şoferiţa nu a continuat deschiderea pentru că a sesizat pericolul care se apropie, însă nu a fost să fie.

Nu doar neatenţia a jucat un rol aici, fiind vorba şi despre nerespectarea unui set elementar de reguli pe care trebuie să le cunoască orice posesor de permis de conducere. Incidentul în cauză nu este unul nou, au mai avut loc asemenea şi astfel de situaţii pot fi evitate cu cea mai mare uşurinţă dacă s-ar respecta inclusiv, să o numim aşa, regula celor trei „A”:

  • Asigură-te că laşi maşina cu frâna de mână trasă/inclusă pentru orice eventualitate.
  • Asigură-te prin oglinzi când intenţionezi să părăseşti automobilul (în cazul şoferului), iar în cazul pasagerilor aceştia ar trebui să privească împrejurimile sau să-l întrebe pe conducător dacă pot face asta în siguranţă.
  • Asigură-te că îţi laşi/parchezi vehiculului într-un loc regulamentar sau în cazul când nu există vreun indicator rutier să nu creezi cel puţin un obstacol.

De notat, pentru cei care cred că accidentul s-ar fi putut evita (în baza părerilor personale după ceea ce au văzut în clipul video), că aceste aşa-zise camere de bord, datorită sistemelor optice din dotare (unghi de vizualizare de până la ±140 de grade), în imaginile înregistrate cresc distanța față de obiecte de 1.5-2 ori, ceea ce înseamnă că în realitate șoferul pur și simplu nu ar fi avut timp să reacționeze fizic.

https://www.facebook.com/v10.0/plugins/video.php?app_id=569006090426018&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df34d5fac54b5828%26domain%3Dold.autoblog.md%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fold.autoblog.md%252Ff1e41d46e1193e%26relation%3Dparent.parent&container_width=662&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100006469350735%2Fvideos%2F3129784607247154%2F&locale=ro_RO&sdk=joey

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-veti-rade-hohote-cel-mai-stupid-accident-surprins-de-o-camera-video-chisinau/

Accident stupid. Vezi ce înseamnă să deschizi uşa maşinii fără să te asiguri (video)

https://autoblog.md/video-portiera-unui-bmw-care-mergea-pe-nurburgring-s-rupt-la-viteza-de-280-de-km-h/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/