(foto) Audi lansează un pachet aniversar şi exclusiv de opţiuni pentru şase modele sport din gamă

25 de ani de performanță, prestigiu și exclusivitate. Cu un sfert de secol în urmă, break-ul RS 2 Avant a dat startul poveștii de succes a modelelor de înaltă performanță Audi.

Ca un omagiu adus acestei maşini, Audi Sport GmbH lansează un pachet exclusiv de echipamente pentru cele mai noi TT RS Coupe, RS 4 Avant, RS 5 Coupe şi Sportback, RS 6 Avant și RS 7 Sportback.

RS 2 Avant din 1994 a stabilit un segment complet nou, fiind primul break de înaltă performanță marca Audi. Cu motorul său cu cinci cilindri, dezvoltând 315 CP, designul său extravagant și finisajul special al caroseriei vopsite în culoare Nogaro blue cu efect perlat, face o afirmație puternică.

Modelele RS care sunt oferite acum cu pachetul aniversar pot fi, de asemenea, vopsite în această culoare la cerere. Mythos black, Nardo gray şi Glacier white sunt disponibile alternativ.

Pentru exterior, pachetul aniversar combină un aspect de aluminiu mat cu un negru lucios. Lama din față, inserţiile verticale din barele de protecţie faţă, cele de pe pragurile laterale şi linia orizontală de pe difuzorul posterior au un aspect de aluminiu mat. Inelele și logourile Audi, spoilerul spate al lui TT RS Coupe, precum și carcasele oglinzilor exterioare retrovizoare sunt finisate într-un negru lucios.

Un logo exclusiv aniversar RS care arată numărul “25” este proiectat pe pământ la deschiderea ușilor și este, de asemenea, prezent pe capacul central al jantelor negre. Pentru a se potrivi cu exteriorul, jantele sunt proiectate într-o combinaţie de culori argintiu şi antracit lucios.

Şi interiorul este inspirat de legendarul RS 2: este dominat de culoarea neagră, cu accente în nuanţă cobalt blue pe inserţii din Alcantara, covoraşe sau marcajul de la ora 12 de pe volan, de exemplu. Scaunele RS sport cu un model de tapiţerie sub forma unui fagure, pe modelele TT RS, RS 4 și RS 5 combină pielea fină Nappa cu inserţii centrale din Alcantara, la fel cum exista pe RS 2 Avant.

Tapițeria scaunelor RS sport din modelele RS 6 și RS 7 este din piele Valcona perforată. Un contrast în nuanţă albastră se poate sesiza prin tapiţeria perforată, care introduce un sistem de ventilație a scaunelor pentru prima dată.

De asemenea, în habitaclu, sigla “25 years” decorează spătarele scaunelor, covoraşele şi panourile interioare ale portierelor.

“Anniversary package 25 years of RS” este disponibil pentru comandă chiar acum, fiind disponibil pentru clienţii din Germania şi din alte ţări de pe continentul european. Preţurile de start sunt de 9.350 de euro pentru TT RS Coupe, 10.900 de euro pentru RS 4 Avant, RS 5 Coupe şi RS 5 Sportback, şi de la 14.500 de euro pentru RS 6 Avant şi RS 7 Sportback.

Cmentariile sunt închise