(video) Proiect pilot în Vancouver – traversarea străzii cu o cărămidă în mână

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un pieton care traversează drumul cu o cărămidă în mână va atrage cu siguranță atenția șoferilor. De aceea, un grup de susținători ai siguranței pietonilor din Vancouver a lansat un proiect pilot numit Brick Crossing System.

Vision Zero Vancouver așteaptă ca o infrastructură mai sigură pentru pietoni să devină disponibilă, dar autoritățile se mișcă greu și deseori ignoră solicitări. În această ordine de idei, în calitate de experiment, organizația a agățat două coșuri cu cărămizi pe părțile opuse ale unei treceri pietonale aglomerate de pe Granville Island.

Se dovedește că pietonii care țin „cărămizi” (sunt de fapt din spumă) în mână inspiră o teamă considerabilă în rândul șoferilor care sunt îngrijorați de posibilele daune ale mașinilor lor.

Conform datelor statistice, aproximativ șapte pietoni sunt loviți în fiecare zi în regiunea Lower Mainland. Iar în fiecare an în zona metropolitană a Vancouver sunt înregistrate în jurul a 100 de decese.

Vezi și: (video) O trecere de pietoni de pe traseul Chișinău-Orhei va fi desființată în urma unei recente situații de accident

Proiect pilot în Vancouver - traversarea străzii cu o cărămidă în mână
FOTO: twitter.com/VisionZeroYVR
Proiect pilot în Vancouver - traversarea străzii cu o cărămidă în mână
FOTO: twitter.com/VisionZeroYVR

Cmentariile sunt închise