(video) O trecere de pietoni de pe traseul Chișinău-Orhei va fi desființată în urma unei recente situații de accident

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administrația de Stat a Drumurilor informează că în ziua de 8 martie, pe o trecere de pietoni de pe traseul R6 km 36, în intersecție cu drumul G72 spre localitatea Ivancea, raionul Orhei, a avut loc un incident care putea deveni o tragedie.

ASD s-a autosesizat și se întreprind toate măsurile de identificare a soluțiilor pentru reamenajarea trecerii de pietoni, astfel încât traversarea drumului să decurgă în maximă siguranță.

Sectorul de drum R6 km 35,500 reprezintă sector cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere. Este chiar definit prin indicatorul rutier Punct Negru (1.31.2). Astfel, s-a propus ca această trecere de pietoni să fie desființată. Circulația pietonilor va fi redirecționată pe sub calea de pod km 36,200. Măsura vizează reducerea riscului de incidente și asigurarea unui mediu sigur pentru participanții la trafic.

Pietonii sunt îndemnați să manifeste înțelegere în privința acestor modificări. Șoferii sunt rugați să respecte cu strictețe limita de viteză și indicatoarele amplasate în zonă.

Cât privește încălcarea RCR, șoferul a fost identificat și sancționat. Bărbatul de 42 de ani și-a recunoscut vina, însă oricum a luat 2.400 de lei amendă și 7 puncte de penalizare pentru încălcarea marcajul rutier și pentru că nu a cedat trecerea legală pietonilor.

„Inspectoratul General al Poliției precizează că instituția nu are numere de înmatriculare personalizate. Totodată, condamnă așa gen de comportament în trafic și solicită ca fiecare șofer să respecte Regulamentul Circulației Rutiere, iar cei care au plăcuțe de înmatriculare cu inițialele instituției noastre să nu spere la un trafic favorizat.”

Vezi și: (video) Filmare virală din Chișinău: Un pieton, la un pas de a fi călcat de o ambulanță

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise