(video) Modelele Ford F-Series Super Duty au fost făcute ideale pentru escapadele în off-road

Americanii de la Ford prezintă pentru modelele F-250 și F-350 Super Duty un Tremor Off-Road Package cu mai multe componente tunate fin din uzină, conceput pentru a adapta aceste vehicule masive la practic orice tip de teren accidentat.

În 2014, Ford a folosit denumirea Tremor pentru pick-up-ul F-150, aceasta reprezentând o execuţie/nivel de echipare sportiv al modelului. În 2019, linia Tremor se întoarce, însă drept o versiune off-road pentru F-250 și F-350.

Noul echipament este disponibil pentru maşinile în nivel de echipare XLT, Lariat, King Ranch și Platinum. Pachetul include un set de jante negre de 18 inci, acoperite de nişte anvelope Goodyear Wrangler Duratrac pentru off-road de 35 de inci (cele mai mari disponibile pentru o maşină Heavy Duty), o suspensie specială cu arcuri, amortizoare şi bare stabilizatoare noi, care măreşte garda la sol cu încă 50.8 mm (pentru un total de 275 mm), un diferenţial auto blocant Dana pe puntea din faţă şi unul posterior cu un control electronic al blocării, dar şi elemente suplimentare de protecţie a dedesubtului maşinii.

De asemenea, pentru a corespunde pe deplin cu maşinile, cei care vor opta pentru acest pachet trebuie să aleagă între un pick-up cu motor V8 de 7.3 litri sau unul turbo diesel de 6.7 litri, fiecare cuplat la o cutie de viteze automată cu 10 trepte prin care se va livra cuplul uriaş tuturor celor patru roţi.

Pentru pick-up-urile grele Super Duty este prevăzut şi un nou mod de funcționare a asistenților electronici (rock-crawl) pentru deplasarea peste pietre, precum și sistemul Trail Control, anterior disponibil doar pentru modelul Ford F-150 Raptor.

Potrivit Ford, pachetul Tremor împinge limitele acestor vehicule Super Duty în off-road cu noi componente hardware și tehnologii care pot face faţă terenurilor accidentate şi prin care, concomitent, oferă o capacitate de remorcare şi o sarcină utilă mai mare de încărcare decât concurentul menţionat direct RAM Power Wagon.

Cu noua gardă la sol, astfel de maşini pot parcurge cu uşurinţă vaduri de apă cu o înălţime de până la 84 de centimetri, au un unghi de atac de 31.65 grade şi unul de degajare de 24.51 grade.

Noul Tremor Off-Road Package va fi valabil odată cu lansarea modelelor Super Duty pregătite pentru gama anului 2020, mai târziu în acest an.

Vezi neapărat: (video) Test Drive Premieră: Ford F-150 Raptor! L-am testat în SUA!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise