(video) Premieră la Chicago Auto Show: Noul VW Jetta GLI – cu motor de Golf GTI

Noul VW Jetta a primit o versiune sport GLI şi aceasta a fost prezentată la Salonul Auto de la Chicago împreună cu o ediţie aniversară. Modelul este într-un fel o analogie a modelului Golf GTI, însă cu caroserie şi cu o denumire diferită.

Vehiculul în cauză se face remarcat în primul rând datorită motorului de sub capotă. Acolo se află un TSI turbo de 2.0 litri (seria EA888), care produce 231 de CP şi 350 Nm de cuplu, cu 18 CP şi 56 Nm mai mulţi decât agregatul de pe maşina de generaţie veche. Acelaşi motor îl foloseşte VW Golf GTI din 2017, însă în Europa acesta nu este disponibil.

Cutie de viteze poate fi la alegere una mecanică cu şase trepte sau un DSG cu şapte raporte şi dublu ambreiaj. În nivel de echipare de bază mai intră şi un diferenţial autoblocant pe puntea din faţă, dar şi o servodirecţie asistată electric.

Tracţiunea este pe puntea din faţă. În combinaţie cu o cutie robotizată, automobilul mai beneficiază de un sistem Start/Stop pentru economie de combustibil.

Noua Jetta GLI are o suspensie sportivă independentă pe ambele punţi. Datorită noilor arcuri şi amortizoare, garda la sol a maşinii este mai mică cu 15 mm, iar amortizoare adaptive DCC sunt oferite opţional (standard pe modelul aniversar 35th Anniversary).

Mecanismele de frânare sunt preluate de la Golf GTI sau Golf R şi au un diametru al discurilor faţă ventilate de 13.4 inci. Jantele care le protejează sunt din aliaj de aluminiu de 18 inci.

La capitolul design exterior, noua Jetta GLI are standard bare de protecţie în stil sport, faruri LED cu lumini de zi LED, grilă de tip fagure de culoare neagră cu accente roşii, etriere vopsite în culoare roşie, stopuri LED, spoiler, un difuzor de aer şi două terminaţii cromate ale eșapamentului.

Modelul 35th Anniversary are în schimb jante de culoare neagră, accente roşii pentru contrast, acoperiş, oglinzi şi spoiler spate de culoare neagră, dar şi embleme care dau de înţeles ce maşină specială este.

Un interior de culoare generală neagră stabilește scena pentru accente roșii pentru volan, levierul cutiei de viteze, cotiere sau covoraşe. Scaunele sport Comfort au cusături roșii, indiferent de materialul tapiţeriei.

Scaunele acoperite cu material textil, pe modelul de bază, au cusături de culoare gri, în timp ce accente roşii şi mai mari se pun pe scaunele Autobahn din piele perforată.

La fel, modelul aniversar are accente speciale pe scaune, covoraşe şi pragurile uşilor.

Printre alte dotări care se oferă standard se numără: un sistem Driving Mode Selection cu patru moduri (Normal, Sport, Eco şi Custom) care au influenţă directă asupra componentelor trenului de rulare, scaune încălzite, ventilate (+ reglare electrică, memorie şi suport lombar pentru cel al şoferului), climatizare în două zone, ştergătoare sensibile la ploaie, interfeţele Apple CarPlay, Android Auto şi MirrorLink, sistem de iluminare ambientală, panou de bord digital cu o animaţie de start exclusivă, acoperiş panoramic, sistem audio Beats cu 400 W şi altele.

Caracteristicile tehnologice se extind dincolo de cabină pentru a include şi o suită cuprinzătoare de sisteme de siguranță și asistență pentru șofer. Lista celor standard include sistem de avertizare în cazul unor pericole frontale cu frânare automată, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de alertă în cazul detectării obstacolelor la deplasarea în marşarier şi sistem automat de frânare post-coliziune.

Pe piața americană noul Volkswagen Jetta GLI va apărea la primăvară. Va putea fi comandat în două nivele de echipare, alături de ediţia aniversară.

Dacă va fi disponibil şi pe alte pieţe unde va exista obișnuitul Jetta deocamdată nu se cunoaşte.

GALERIE FOTO (sursă imagini stand: autoblog.com)

Cmentariile sunt închise