(foto) Cea mai scumpă! Alpine a decis să-i dedice o maşină lui Fernando Alonso, dacă tot pleacă din echipă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Francezii de la Alpine au decis să-i dedice o maşină lui Fernando Alonso, dacă tot pleacă din echipa de Formula 1, dar şi să ne șocheze pe noi cu preţul acesteia. Automobilul cu pricina este un A110 R prezentat alaltăieri, dar care costă deja 148.000 de euro, fiind cel mai scump Alpine din istorie!

Ce vor primi în plus posesorii, de alţi 43.000 de euro?

  • Alpine A110 R Fernando Alonso va fi în primul rând o maşină exclusivistă – doar 32 vor exista. Este un tribut adus numărului de victorii în F1 obținute de pilotul spaniol până acum. Fiecare plăcuţă gravată situată pe consola centrală va purta atât numele circuitului, cât și anul cursei câştigate. Numerotate de la 1 la 32, în ordine cronologică, plăcuțele-tribut adaugă exclusivitate suplimentară care cu siguranță îi va încânta pe pasionați.
  • Ediția limitată a beneficiat de expertiza și contribuția prețioasă din partea dublului campion mondial de Formula 1.
    • Seria limitată Fernando Alonso A110 R dispune de un sistem unic de reglare pentru a modifica ușor și rapid înălțimea caroseriei, precum și rigiditatea suspensiei
    • În doar câțiva pași rapizi și simpli, printr-o lamă plasată la baza arcului, poziția sa poate fi schimbată și vehiculul poate fi coborât cu 10 mm pentru utilizare numai pe circuite. În același timp, rigiditatea suspensiei este crescută cu 5%. 
    • O inovație brevetată de Alpine, va oferi pasionaților acces facil la setările de circuit aprobate de însuși Fernando Alonso pe circuitul de F1 al Barcelonei.
  • Această ediție este disponibilă exclusiv în culoarea Racing Matte Blue, folosită pe monopostul de Formula 1 A522, folosit în sezonul actual. Culoarea exterioară armonioasă a fost modificată datorită contribuției lui Fernando Alonso, pentru o senzație și mai sportivă. 
    • Capota frontală şi luneta din fibră de carbon sunt parțial vopsite, respectiv cu același Racing Matte Blue și Deep Black folosit pentru caroserie, în timp ce au un finisaj integral din fibră de carbon pe standardul A110 R.
    • Spatele mașinii este mai închisă la culoare, cu un design grafic marcat: scutul din spate este negru, iar coloanele de suport ale spoilerului sunt în negru anodizat. 
    • Etrierele portocalii de frână fac referinţă la drapelul patriei lui Fernando Alonso. 
    • În sfârșit, detalii precum marginile gri de pe jante, steagul albastru-portocaliu-galben de pe geamurile din spate, în culorile mărcii comerciale ale spaniolului și semnătura „Fernando Alonso” protejată cu lac, reflectă colaborarea unică.
  • Interiorul emană o senzație sportivă, purtând semnele distinctive ale pilotului de Formula 1.
    • Caracteristicile sale de culoare portocalie recunoscută pe curelele-mânere ale ușilor și marcajul central al volanului, contrastează cu finisajul din microfibră folosit în interiorul mașinii.
    • Semnătura lui Fernando Alonso brodată pe scaune, împreună cu steagul albastru-portocaliu-galben de pe panourile ușilor, aduce un omagiu colaborării dintre Alpine și pilot. 
    • Iar un citat care reprezintă filozofia lui Alonso a fost tăiat cu laser în parasolar„Există mai mult de o cale către vârful muntelui”.
  • “Sub capotă” a rămas fără schimbări: benzinar turbo de 1.8 litri cu 300 CP şi 340 Nm. Este cuplat la o cutie de viteze robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje umede. Toată puterea e trimisă spre roţile din spate. Poate face 0-100 km/h în 3.9 secunde (cu Launch Control) şi atinge 285 km/h.

Cumpărătorilor norocoși ai modelului din seria limitată li se va mai oferi o replică a căștii de curse a lui Fernando Alonso, semnată chiar de spaniol.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/