Fernando Alonso a semnat un contract cu echipa Aston Martin de Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După Marele Premiu al Ungariei din acest weekend a început oficial vacanţa de vară în Formula 1. Perioada este folosită şi pentru anunţuri pe piaţa transferurilor sau a angajării de piloţi noi pentru sezonul următor.

Un prim anunţ de acest gen l-a făcut chiar acum câteva minute echipa Aston Martin Aramco Cognizant Formula One, cea din care Sebastian Vettel se va retrage la sfârșitul sezonului. Locul său nu va fi ocupat de Mick Schumacher, conform zvonurilor, ci de Fernando Alonso!

Un contract cu pilotul spaniol a fost semnat pentru câteva sezoane, iar asta înseamnă că veteranul în vârstă de 41 de ani se va mai reţine o vreme în Marele Circ.

FOTO: Andrew Ferraro/LAT Photographic

Întreaga companie este foarte încântată să aducă echipei experiența incredibilă, ritmul strălucitor și cursele lui Fernando. Recrutarea unui talent special precum Fernando este o declarație clară de intenție a unei organizații care s-a angajat să dezvolte o echipă câștigătoare de Formula 1.

„Această echipă Aston Martin aplică în mod clar energia și angajamentul de a câștiga și, prin urmare, este una dintre cele mai interesante echipe din Formula 1 astăzi.

Îi cunosc pe Lawrence și Lance de mulți ani și este foarte evident că au ambiția și pasiunea de a reuși în Formula 1.

Am urmărit cum echipa a atras în mod sistematic oameni grozavi cu pedigree câștigător și am devenit conștient de angajamentul imens față de noi facilități și resurse la Silverstone.

Nimeni din Formula 1 de astăzi nu demonstrează o viziune mai mare și un angajament absolut pentru a câștiga, iar asta o face o oportunitate cu adevărat interesantă pentru mine.

Încă am foamea și ambiția de a lupta pentru a fi pe front și vreau să fac parte dintr-o organizație care se angajează să învețe, să se dezvolte și să reușească.

Apreciem cu toții că sunt multe de făcut pentru a ajunge în față și că trebuie să ne aplicăm toate energiile în a lucra împreună pentru a găsi performanță.

Pasiunea și dorința de a performa la care am fost martor mă conving să-mi păstrez plăcerea și angajamentul față de sport. Intenționez să câștig din nou în acest sport și, prin urmare, trebuie să profit de oportunitățile care mi se par potrivite.”

Fernando Alonso

Alonso a debutat în Formula 1 în 2001, în Marele Premiu al Australiei, fiind coechipier la Minardi cu Tarso Marques.

În 2002 este adus de Flavio Briatore la Renault F1 pe postul de pilot de teste, dar după numai un an își face debutul pentru echipa franceză, revenind astfel pe circuitele de Formula 1 în Marele Premiu al Australiei. În a doua sa cursă la Renault F1 reușește primul său pole position, în Malaezia. După doar câteva luni, în august mai exact, Alonso câștigă prima sa cursă de Formula 1, devenind astfel cel mai tânăr câștigator al unei curse de Formula 1, bătând recordul lui Bruce McLaren vechi de 34 de ani.

După cele două titluri mondiale câștigate cu Renault în anii 2005 şi 2006, Fernando Alonso decide să părăsească Renault și să plece la McLaren. Ideea era una destul de bună, dar avea să facă o mare greșeală. La McLaren era coechipier cu Lewis Hamilton, un debutant care venea ca pilot secund. După doar un singur sezon, cel din 2007, Alonso a plecat de la McLaren, revenind la Renault în 2008 și reuşind să obţină doar două victorii, iar în 2009 doar un podium.

În 2010 semnează cu Ferrari, iar din 2015 cu McLaren-Honda. Anul 2018 a fost ultimul în care a concurat, anunţând o retragere, însă ulterior a decis să revină în F1. Din 2021 şi până la finalul lui 2022 încă va fi pilot al echipei franceze Alpine.

Până la această oră a participat în 346 de curse, câştigând 32 dintre ele şi urcând de 98 de ori pe podiumuri.

Cmentariile sunt închise