Germania: Un şofer riscă închisoare pentru că a depăşit limita de viteză pe un autobahn

Cum e posibil aşa ceva, reieşind din faptul că autostrăzile germane sunt cunoscute pentru lipsa unor limite de viteză, lucru de care ne-am convins şi noi de câteva ori? Să fie asta o eroare a poliţiei? Nu! Mai degrabă este o greşeală a şoferului care nu a ţinut cont sau nu a dorit să ţină cont de o restricţie impusă temporar.

În acest sens este important de menţionat că dacă pe autobahn-urile germane se poate circula cu viteza maximă posibilă a automobilului dvs, asta nu înseamnă deloc că nu trebuie respectate indicatoarele rutiere care pot apărea în cale.

De acest lucru s-a convins conducătorului unui Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ cu 435 CP, care a depăşit de trei ori limita de viteză impusă pe o autostradă din West Hesse, fiind surprins de un radar.

În zonă era activă o limită de viteză de 80 km/h, însă cel mai probabil, pentru că circula cu o viteză de 244 de km/h, nici nu a observat asta, deşi pe bord i-ar fi venit o notificare dacă sistemul electronic responsabil de asta ar fi citit indicatorul care, pe aceste drumuri germane, se afişează pe panouri deasupra carosabilului.

Poliţia locală, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a menţionat că radarul l-a fotografiat pe vitezoman pe autostrada A3, pe un tronson pe care se desfăşurau lucrări de reparaţie a unui pod. Deşi au fost puse şi pe carosabil indicatoare statice, tipul pur şi simplu le-a ignorat, motiv pentru care încălcarea în acest caz nu va fi considerată doar o banală depășire a limitei de viteză!

Autoritățile germane au subliniat că proprietarul acestui Mercedes-AMG E 53 s-a expus pe sine și pe alţii la un pericol major, astfel încât, după consultarea cu procuratura din Frankfurt-pe-Main, încălcarea a fost clasificată drept participare la curse stradale ilegale! Vinovatul riscă să fie privat de permisul de conducere și privaţiune de libertate!

Poliția germană a lansat o investigație asupra circumstanțelor incidentului și îl caută pe şofer, care va fi ușor de găsit – numărul mașinii le este cunoscut autorităților.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-test-drive-audi-rs-6-avant-masina-de-care-ne-am-indragostit-in-germania/
https://autoblog.md/foto-un-sofer-a-aratat-un-gest-obscen-in-camera-unui-radar-de-pe-o-autostrada-germana-cum-s-a-rafuit-politia-pe-el/
https://autoblog.md/video-ce-viteza-maxima-poate-atinge-un-ferrari-laferrari-s-a-profitat-de-o-autostrada-goala-pentru-a-vedea-cifra/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/