(foto/video) Ultimul Audi R8 a fost asamblat în Germania

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) A apărut acest clip video în spațiul online și prin el se spune că ambele generații de Audi R8 s-au produs în 44.418 exemplare. Asta ne spune că a doua generație R8 s-a produs în aproximativ 16.000 de unități și asta îl face un automobil mult mai rar!

@auditradition

The last Audi R8 is the new addition to our collection! We promise it will remain in good hands 💛 #auditradition #audifamily #audi #r8 #addition #lastone #production #carcollection

♬ original sound – First Motors

În Böllinger Höfe, la vest de Neckarsulm și la nord de Stuttgart, Germania, a fost produs ultimul Audi R8 și astfel a fost încetată producția modelului. Se încheie astfel încă o epocă în istoria supercarurilor mărcii cu patru inele.

Mai multe despre acest eveniment vor putea fi citite în numărul din aprilie al revistei Top Gear. Britanicii sunt și cei care au niște imagini cu ultimul automobil, asistând la asamblare. Până la momentul publicării acestui articol însăși producătorul nu a lansat niciun comunicat de presă.

Ultimul R8 este un coupe în versiune Performance quattro, vopsit în Vegas Yellow, cu jante la 20 de inchi și un carbon pack exterior. Acesta nu va ajunge la vreun client, ci va rămâne în proprietatea companiei, inclusiv pe post de exponat de muzeu.

Un Audi R8 Coupé V10 performance quattro este propulsat de un V10 natural aspirat de 5.2 litri. Produce 620 CP și 580 Nm de cuplu. Este capabil de 0-100 km/h în 3.1 secunde și poate atinge 331 km/h. Versiunea în cauză este cea mai sprintenă dintre toate care au fost lansate.

Vezi imagini video din procesul de producție al modelului:

Audi R8 a existat în două generații până în prezent. Prima s-a făcut între iunie 2006 și august 2015. Circa 28.600 de mașini au fost construite, atunci într-o mai mare măsură manual. A doua a urmat din 2015 și până în prezent, cifre privind producția totală fiind deocamdată necunoscute.

Amintim că modelul Audi R8 este o mașină care se bazează pe Lamborghini Huracan (predecesorul pe Gallardo). Împart atât platforma, cât și motorul. Șasiul lui Huracan este realizat apropo tot în Neckarsulm, Germania, iar ulterior este transportat la sediul Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, Italia, unde are loc asamblarea finală.

Actualul Lamborghini Huracan, care este deja sold out, are aproape gata un succesor hibrid. Audi însă mai stă pe gânduri în privința unei noi generații R8. În orice caz, dacă va exista una în viitor, va fi o mașină hibridă, fie una integral electrică.

Cmentariile sunt închise